Hajdu bízik a Csurgó elleni győzelemben
| Kategória: Híreink

Kemény csata vár szombaton a B. Braun Gyöngyösre, amely a Csurgó csapatát fogadja a kézilabda NB I 17. fordulójában. Ez lesz idei második mérkőzésünk, miután az év első bajnokiján három góllal legyőztük a juniorokat. Az biztos, hogy az akkor mutatott teljesítménynél többet kell nyújtani szombaton, de a csapat a felkészülés során, Balatonfüreden bizonyította, hogy jó formában van. Hajdu Gábor szerint azt a formát kell átmenteni szombatra, és vissza lehet vágni az őszi, idegenben elszenvedett vereségért.

– Három hetetek volt készülni a keddi bajnoki rajt előtt. Hogy érzed, mennyire tudtátok eredményesen felhasználni ezt az időszakot?

 Nagyon hasznos volt. Elsősorban fizikai munkát végeztünk, de gyakoroltunk néhány új mozgást is, és tovább csiszoltuk a csapategységet. Az utolsó pár napban a válogatott játékosokkal is volt alkalmunk készülni, hogy a gépezet még tökéletesebben működjön. A mezőkövesdi mérkőzés első félidejét leszámítva az edzőmeccsek is jól sikerültek, Balatonfüreden kifejezetten jól ment a játék, azt a formát kell átmentenünk szombatra.

BBraun-Szese Hajdu

Hajdu Gábor szombaton is szeretne okot az örömre. Fotó: Magyari Máté

 A keddi, juniorok elleni találkozót hogy láttad?

 Az a meccs inkább a Mezőkövesd ellenihez hasonlított, fejben valahogy nem tudtuk felvenni a ritmust. Minél hamarabb el kell felejteni azt a meccset és a következőre koncentrálni, az egy sokkal nehezebb mérkőzés lesz.

 Hiszen a Csurgó lesz az ellenfél. Meg lehet őket fogni?

 Úgy érzem, igen. Ha a közönségtől megkapjuk a szokásos támogatást, belehajszolhatnak minket a győzelembe. Ősszel is közel voltunk a sikerhez, de volt egy rövidzárlatunk, megilletődtünk, és ezzel el is ment a meccs. Most jobban kell koncentrálnunk.

 Hogyan lehet megverni a Csurgót? Kit kell semlegesíteni?

 Nem hiszem, hogy külön kellene játékosokra készülnünk. Természetesen, mint minden csapatban, náluk is vannak kiemelkedő játékosok, de a csurgóiak ereje a csapatmunkában rejlik, így kompletten a teljes csapat ellen készülünk. Mi is jó formában vagyunk, és egyre összeszokottabban játszunk, ezért bízom a sikerben.