Győzelemmel kezdte szereplését az NB II-es bajnokság Északi csoportjában a B. Braun Gyöngyös U23-as csapata. Juniorjaink Solymáron szerezték meg első pontjaikat, a következő hétvégén pedig hazai környezetben is bemutatkoznak egy megyei rangadón. A Gyermekbajnokságban két U12-es csapatunk volt érdekelt vasárnap, a mérleg két magabiztos győzelem és két szoros vereség.

A junior bajnokság megszűnése után a gyöngyösi kézilabdaszurkolók két felnőtt bajnokságban szoríthatnak a B. Braun Gyöngyös csapatának, az NB I-es gárda mellett ugyanis ebben a szezonban az NB II-es bajnokság Északi csoportjában is indítottunk csapatot, méghozzá juniorjainkra építve. Az alakulat célja a bajnoki cím megszerzése, amihez az első lépést Solymáron tették meg a fiatalok, első mérkőzésükön ugyanis háromgólos győzelmet arattak. A vasárnapi, idegenbeli találkozón a mieink a félidőben 22-19-re vezettek, majd az előnyüket végig megőrizve 38-35-ös sikert – és ezzel járó két pontot – könyvelhettek el. A találkozón védekezésben akadt még pontatlanság a jó erőkből álló solymáriak ellen, de a sok lőtt góllal ezt jól tudták ellensúlyozni fiataljaink. A juniorok pénteken hazai közönségüknek is bemutatkoznak, a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban a Heves lesz az ellenfelünk 18:30-tól. A találkozó díjmentesen látogatható.

A Gyermekbajnokságban U12-es csapataink számára kezdődött meg a pontvadászat vasárnap. Ebben a korosztályban a Gyöngyösi Kézilabda Klub két csapattal indul, így összesen négy mérkőzést játszottak a hétvégén a mieink. A második számú, idősebbekből álló csapatunknak sikerült jobban az első forduló, a Pápa János vezette alakulat a Pásaztó KC-t 42-6-ra, az Egri Sportiskolát pedig 40-10-re győzte le. A gyerekek a jelentős különbség ellenére végig komolyan vették mindkét találkozót, ami rendkívüli sportszerűségről tesz tanúbizonyságot.

Első számú csapatunknak komolyabb erőpróbát kellett kiállnia, és vereségeik ellenére ebből a szempontból minden dicséretet meg is érdemelnek. A Palóc Pumák együttesével szemben ugyanis 11-4-es hátrányban voltak a félidőben, ahonnan nagyot küzdve sikerült felállniuk, és 10 másodperccel a vége előtt már döntetlent mutatott az eredményjelző. Sajnos azonban egy szerencsétlen találattal a pumák behúzták a meccset, 14-13-ra megnyerve azt. A fiatalabb U12-es gárda másik mérkőzése is szoros volt, a Törökszentmiklóssal szemben 26-18 arányban maradtak alul a mieink. U12-eseink legközelebb az október 18-19-i hétvégén lépnek pályára, addig az U14-es alakulatra vár feladat a Gyermekbajnokságban. A mieink vasárnap a Palóc Pumákkal és az Egri Sportiskolával játszanak.

bbgylogo web2

Férfi kézilabda NB II. Észak, 1. forduló
Solymári SC – B. Braun Gyöngyös U23 35-38 (19-22)

Következik:
B. Braun Gyöngyös – Heves SE
2014. 09. 26. 18:30 Városi Sport- és Rendezvénycsarnok

Gyermekbajnokság, U12 Sterbinszky Amália régió A
Palóc Pumák 2 – Gyöngyösi KK 1 14-13
Gyöngyösi KK – Törökszentmiklósi KE 18-26

Gyermekbajnokság, U12 Sterbinszky Amália régió A

Pásztói Kézilabda Klub – Gyöngyösi KK 2 6-42
Gyöngyösi KK – Egri Sportiskola 40-10