Győzelemmel zártuk itthon az évet
| Kategória: Híreink

Óriási csatát vívott a Komlóval a gyöngyösi farkasfalka, amely kétgólos félidei hátrányról fordítva tudta három góllal megnyerni idei utolsó hazai mérkőzését.

Ahogy arra előzetesen is számítani lehetett, roppant feszült hangulatban indult a találkozó, hiába repültek százával a gyöngyösi szurkolók által hozott plüssjátékok a pályára, a kezdő sípszó után nem bántak puhán egymással a csapatok, a Komló kíméletlen védekezése a kezdeti lendület után megállította a mieinket: hiába vezettünk a második perc végén 2-0-ára, a következő gólunkra tíz percet kellett várni. Feszes védelmünknek, valamint Tomic védéseinek köszönhetően azonban a vendégek is mindössze két gólig jutottak az első 11 percben (3-2). Két komlói találat következett, amivel a vendégek át is vették a vezetést, és csak a 19. perc végén volt újra nálunk az előny (6-5). A vendégek időkérése után labdát szereztünk, amivel kétgólosra hizlaltuk a vezetésünket, ám nem örülhettünk sokáig, a Komló előbb ismét egyenlített, majd a félidő hajrájára két góllal ellépett (7-9). Az utolsó percekben több lehetőségünk is volt az egyenlítésre, de Granic védéseivel rendre meghiúsította a próbálkozásainkat, így maradt a kétgólos hátrány a szünetre: 9-11.

A második játékrész hazai találattal indult, amit háromperces gólcsend követett, a 35. percre sikerült egyenlítenünk (11-11). A vezetést a 40. perc végén vettük át, majd a második félidőre beállt Bartucz védésének köszönhetően kétgólosra sikerült növelnünk (15-13), ami időkérésre késztette a vendégeket. A folytatásban gólra gól volt a válasz, ám Bartucz védéseivel sikerült növelnünk a különbséget, a 48. percben már hárommal vezettünk: 20-17. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt, 21-19-es állásnál Bíró Balázs kért időt, a folytatás pedig őrült izgalmakat és kiegyenlített küzdelmet hozott, másfél perccel a vége előtt 25-24 volt az állás, a végjáték pedig őrült izgalmakat tartogatott. Mi tudtuk jobban menedzselni az utolsó pillanatokat, így végül háromgólos győzelmet arattunk (27-24), és fontos két pontot szereztük a bajnokságban.

2022-ben még egy mérkőzést vív a farkasfalka, egy hét Budakalászra utazunk.

K&H férfi kézilabda liga, 12. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Sport36-Komló 27-24 (9-11)
Gyöngyös, 800 néző
V.: Kiu Gábor, Kiu Tamás

Gyöngyös: Tomic, Bartucz (kapusok), Potisk 6 (1), Halász 1, Jaros, Varsandán 3, Bura 1, Hegedüs 3, Gábori, Lakosy 3, Schmid, Gerdán, Schäffer 6, Gráf, Jóga 4, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs.

Komló: Granic, Pásztor (kapusok), Vaskó 5, Szöllősi 1, Grünfelder 2, Urbán, Sunajko 2, Kovács, Jerkovic 4, Takács 1, Csányi, Bazsa, Melnicsuk 5, Szuharev 1, Orbán 3, Hoffmann. Edző: Kilvinger Bálint.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 1/0.

Értékelések:

Képgaléria: