Győzelemmel zártuk a bajnoki évet
| Kategória: Híreink

Sima első félidő után a második játékrészben keményen meg kellett dolgoznia a győzelemért a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának a szezon utolsó bajnoki mérkőzésén a Vecsés ellen. Fiatal kerettel felállt együttesünk 31-28 arányú győzelemmel, a hatodik helyen zárta a bajnoki évet, és készülhet a Ligakupa jövő heti döntőjére.

Hazai találattal indult a mérkőzés, amire Markez gyorsan válaszolt, majd Duris góljával átvettük a vezetést, és bár a Vecsés ekkor még tudott egyenlíteni, Gerdán és Herceg góljaival az első öt perc után már kettővel mentünk (2-4). A nyolcadik percben Varsandán révén három volt közte (3-6), a 13. percben pedig a kapusok percei következtek, Tóth Mihály és Kránitz is sorozatban mutatott be védéseket. Gábori 15. perc végén esett találata törte meg a gólcsendet, majd Varsandán növelte négygólosra az előnyünket (7-11). Sikerült folyamatosan növelni a vendégvezetést, amiben Tóth Mihály védései is segítették a csapatot, így 11 perccel a játékrész vége előtt már öttel vezettünk (8-13), amikor a hazaiak időt kértek. A taktikai szünet után is mi tudtunk eredményesek lenni, az addigi legnagyobb, hatgólos különbséget Sipeki állította be a 20. percben. Az utolsó tíz percben még egyet sikerült közé tennünk, a félidő utolsó gólját Gábori szerezte, majd Tóth Mihály egy védéssel tette fel a koronát az első harminc percre (13-19).

Két vecsési találattal indult a második játékrész, majd Varsandán a 34. perc elején megszerezte a félidő első gyöngyösi találatát (15-21). Herceget a 35. percben másodszor küldték ki két percre a játékvezetők, majd Sipekit is kiállították, a Vecsés pedig folytatta a felzárkózást, és a 38. percben már csak négy gól volt meg a félidei, hétgólos előnyünkből (18-22). A 40. percben három gólra csökkent a különbség a csapatok között, ráadásul büntetőt hibáztunk, ami után a házigazdák újabb gólt szereztek, és ezzel két gólra zárkóztak (20-22). A 42. percig mindössze két találatra voltunk képesek, és már csak egy gólt őriztünk a vezetésből (21-22), ami időkérésre sarkallta Konkoly Csaba vezetőedzőt. Markez lőtte a 23. gyöngyösi gólt, majd Herceg is eredményes tudott lenni, de a Vecsés nem szakadt le, és az utolsó negyedóra előtt is csak egy találatra volt a mieinktől (23-24). A 48. percre sikerült háromgólos vezetésre szert tennünk (24-27), amikor a házigazdák időt kértek. Bő tíz perccel a vége előtt Duris góljával ismét lélegzethez jutottunk a négygólos vezetés tudatában (24-28), de a Vecsés továbbra is keményen küzdött, és az 53. percben újra csak egy volt közte (27-28). Vitáris védései nehezítették a dolgunkat az utolsó percekben, de Varsandán, majd Ivitz is be tudott találni, amivel háromra növeltük az előnyünket, és már csak öt perc volt hátra a találkozóból. A végeredményt Herceg állította be az 59. percben, és végül 31-28-ra nyertük meg az utolsó bajnokit, és készülhetünk a Ligakupa jövő heti döntőjére.

K&H férfi kézilabda liga, 26. forduló
Vecsési SE – HE-DO B. Braun Gyöngyös 28-31 (13-19)
Monor, 200 néző
V.: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária
VECSÉS: Vitáris, Kránitz (kapusok) – Győrfi 3, Antal L. 3, Simányi 4, Takó 4 (2), Lendvay 3 (1), Benmiloud 1, Antal M., Haszilló, Marczinkó 2, Vízler 1, Vojinovic 1, Újvári 6. Edző: Damir Stojanovic.
GYÖNGYÖS: Tóth M., Manazya (kapusok) – Ivitz 1, Urbán 4, Jaros, Sipeki 1, Varsandán 5, Ubornyák, Gábori 2, Duris 5, Gerdán 2, Krivokapics, Herceg 5, Gráf, Markez 6, István. Edző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/0.