Győzelemmel kezdtünk a kupában
| Kategória: Híreink

Győzelemmel kezdte szereplését a Magyar Kupában a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely a 16 között a Dabas együttesét múlta felül hazai pályán.

A férfi Magyar Kupa harmadik fordulójában a Dabasi KC VSE együttesét fogadta hazai pályán csapatunk. A vendégek kezdtek jobban, 1-3-ra náluk volt az előny. Támadásban több pontatlanságot is vétettünk, de Tomic ismét biztos pontnak bizonyult a kapuban, hisz már a mérkőzés kezdetén hétméterest hárított. A 17. percben Mitar Markez bombájával megfordítottuk a találkozó állását, majd fokozatosan növeltük előnyünket. A 22. percben 9-7-es állásnál Tomori Győző, a vendégek vezetőedzője hívta magához csapatát először. Fiataljaink korán pályára kerültek, Konkoly Csaba folyamatosan forgatta a gyöngyösi fiúkat. A félidőre csak egy gól maradt előnyünkből, 15-14-es állással vonultak az öltözőbe a csapatok.

Emberelőnnyel kezdtük a második játékrészt, azonban a dabasiakat továbbra sem sikerült leszakítani magunkról, 16-16-ra ismét egyenlítettek. A következő periódusban összeszedte magát fejben a farkasfalka, és valósággal felőrölte a vendégeket. Vilovski már-már szokásosnak mondható üres kapus találatával és Vasic két gyors lerohanásgóljával a 44.percben 25-20-ra vezettünk. Ekkor a vendégek edzője időt kért, amely sajnos jót tett tanítványainak, ugyanis pillanatok alatt 25-23-ra zárkóztak. Támadásban Papp Bence vezérletével újra magunkra találtunk, és a végjátéknak kicsit megnyugtatóbb 30-25-ös állással néztünk neki. A vendégek küzdésből jelesre vizsgáztak a mai napon, sikerült faragni hátrányukból így végül 31-29-es farkas-győzelemmel ért véget a találkozó.

A mérkőzést YouTube-csatornánkon élőben közvetítettük.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, 3. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Dabasi KC VSE 31-29 (15-14)

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Tomic, (kapusok) Vasic 7, Nkousa 1, Ubornyák 1, Varsandán 1, Gábori 1, Duris 1, Vilovski 3, Rosta 1, Gerdán, Papp 5, Hamidovic 4, Gráf 3, Markez 3. Edző: Konkoly Csaba.

Dabasi KC VSE: Holló, Pallag, (kapusok) Garajszki 1, Zatureczki, Horváth 1, Laurinyecz 2, Tarabochia 7, Szöllősi 4, Török 3, Koller 3, Katona 4, Hutvágner 2, Ács 2, Kende. Edző: Tomori Győző.

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor

Hétméteresek: 1/4 ill. 3/6
Kiállítások: 6, ill. 6perc

Értékelések:

Képgaléria: