Győzelemmel kezdtük a tavaszt
| Kategória: Híreink

Miután a Magyar Kupában és a Liga Kupában is biztosította helyét a legjobb nyolc között, a bajnokságban vártak újabb feladatok a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatára. Farkasaink a tavaszi idény nyitányán a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatához utaztak Balatonboglárra, és győzelmüknek köszönhetően két ponttal tértek haza.

A bajnokság újoncának otthonába látogatott alakulatunk, ahol a várakozások szerint parázs mérkőzésre volt kilátás. A kezdés nekünk sikerült egy fokkal jobban, Vilovski és Markez találataival 1-3-ra léptünk el. Kiállításokból már ekkor sem volt hiány, hat perc alatt kettőt is bezsebeltünk. A 10. percben 5-5-re egyenlítettek a hazaiak, majd teljesen fej-fej mellett haladtak a felek egészen a huszadik perc környékéig. Ekkor 0-4-es szériánknak köszönhetően 12-17-re alakítottuk az eredményt, a különbségből pedig nem engedtünk a félidő hátralévő részében. Az utolsó percekben volt, hogy kettős emberhátrányba kerültünk, a lendületből viszont ekkor sem adtak alább farkasaink, így magabiztos vezetéssel, 15-20-as állással vonultunk az öltözőbe.

A második félidőben továbbra is kreatív támadójátékunkkal igyekeztünk növelni előnyünket, amely a 40. percre már tízgólos volt. Ubornyák és Markez rendkívül gólerős játékot mutattak, egyaránt nyolc-nyolc találatig jutottak. Azt gondolhattuk, hogy némileg megnyugodhatunk a nagy arányú különbség miatt, azonban a hazaiak ismét bizonyították, hogy az utolsó percig küzdenek és nem adják könnyen a két pontot. Hibáinkat kihasználva a végjátékra hat gólra csökkentették a különbséget. Nagy volt a rohanás az utolsó percekben mindkét oldalon, viszont győzelmünk nem forgott veszélyben. A tavaszi szezon első mérkőzésén 29-35-re múltuk felül a NEKA csapatát.

K&H férfi kézilabda liga, 13. forduló
NEKA – HE-DO B. Braun Gyöngyös 29-35 (15-20)
Balatonboglár, 300 néző
V.: Nagy Ferenc, Túróczy József

NEKA: Palasics, Takács (kapusok), Temesvári, Szeitl 1, Mikita, Krakovszki Zs. 1, Papp 5, Sisa 1, Krakovszki B. 3, Stranigg 4, Kiss 2, Dely 1, Buri 1, Fekete 3, Bendicsek, Kovács 7. Edző: Sótonyi László.

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Mekovszki, Tomic (kapusok), Vasic 3, Ubornyák 8, Varsandán 5, Hegedűs 2, Gábori 1, Duris 2, Vilovski 6, Gerdán, Papp, Gyallai, Hamidovic, Gráf, Markez 8. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/3