Győzelemmel kezdtük a szezont
| Kategória: Híreink

A kapusok csatáját hozta a HE-DO B. Braun Gyöngyös és a HÉP-Cegléd találkozója a K&H Liga első fordulójában. Farkasaink hiába nyerték meg viszonylag simán, hat góllal az első félidőt, a küzdelmes mérkőzés hajrájára újra minden nyitottá vált. Az utolsó percek csatájából végül a mieink kerültek ki győztesen, és megújult csapatunk ötgólos győzelemmel mutatkozott be az ezerfős szurkolótábornak.

A mérkőzés elején Lakosy kezdett gólgyártásba, szélről és indításból is betalált, így a harmadik percben kétgólos előnyt dolgoztunk ki (3-1), amit az első öt perc után is őrizni tudtunk köszönhetően Bartucznak, aki büntetőt hárított (4-2). A védekezésünk jól működött, Bartucz pedig fontos védéseket mutatott be a fal mögött, támadásainkat azonban nem mindig tudtuk góllal befejezni, de ez csak annyit jelentett, hogy nem tudtuk növelni az előnyünket a tizedik perc végéig, kétgólos vezetésünket azonban őriztük (7-5). A 13. percben egy megszerzett labdával Varsandán indította mesteri módon Lakosyt, aki negyedik góljával háromgólos hazai vezetést dolgozott ki (8-5). Egy újabb Bartucz-védés után már négy góllal vezettünk, Hegedűst azonban piros lappal végleg kiállították a játékvezetők. Hegedűst Jóga váltotta, Bíró Balázs pedig az első negyedóra végén változtatott csapatán: Potisk helyét Gráf, Varsandánét Menyhárt vette át, míg Schaffer helyett Bura érkezett. A 20. percben, 9-6-os állásnál Bíró Balázs időt kért, majd Bura állította vissza a négygólos előnyünket. Hét perccel a játékrész vége előtt a vendégek kértek időt, a gólszerzés mégis a mieinknek sikerült, akik ekkor már öttel vezettek (11-6). A 27. perc végén Halász is betalált, Bartucz tizenharmadik (!) védése után pedig Bura volt eredményes, és ezzel már hat volt közte (13-7). A végéig egy-egy gól esett, 14-8-as állásnál kezdődött a szünet.

Mindkét csapat más felállásban kezdte meg a második harminc percet, amiből azonban az első hét hazai találat nélkül pörgött le, büntetőből sem tudtunk eredményesek lenni, a gólcsendet kihasználva pedig a Cegléd két gólra zárkózott (14-12). A nyolcadik percben kettős emberhátrányba kerültünk, Gráfnak azonban így is sikerült megszereznie a félidő első gyöngyösi gólját. Mire kiegészültünk, már csak egy gól volt meg az előnyünkből, Bíró Balázs pedig 15-14-es állásnál magához hívta játékosait. Potisk, Schaffer, Hamidovic és Varsandán is visszatért a pályára, a vendégek azonban a 11. percben egyenlítettek (15-15). Potisk góljával ragadtuk vissza a vezetést, majd Bartucz védése után a szlovák válogatott irányító a kétgólos hazai előnyt is visszaállította (17-15). Megint Bartucz következett, majd Varsandán volt eredményes szélről, ezzel 18-15 volt ide, ami időkérésre késztette a vendégek vezetőedzőjét, Nagy Károlyt. A ceglédiek eggyel közelebb zárkóztak, a 45. percben pedig újabb fájó veszteséget kellett elkönyvelnünk, védelmünk oszlopát, Gerdán Tibort állították ki piros lappal a játékvezetők. Mindkét oldalon a kapusok kerültek főszerepbe, a 20. perc második felében még mindig 18-16 volt az állás, amikor a vendégek ismét időt kértek. A hét percig tartó gólcsendet a Cegléd törte meg, de Gráf révén válaszolni tudtunk (19-17). Schmid is beállt a pályán a farkasok közé, Gráf pedig újabb gólt szerzett (20-18), ezzel távolt tartva a vendégeket attól, hogy az egyenlítésért támadhassanak. Az utolsó öt perc 21-19-es állásnál indult, két és fél perccel a vége előtt pedig Jóga góljával volt 22-20. Óriási küzdelmet hozott a hajrá, Bura gólja után azonban megnyugodhattunk: egyetlen perccel a vége előtt három gól volt az előnyünk (23-20). Scmid talált be, majd Varsandán tette fel a pontot az i-re, 25-20-ra nyertük meg a szezon elsőtétmeccsét.

K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – HÉP-Cegléd 25-20 (14-8)
Gyöngyös, 1000 néző
V.: Fekete Tamás, Tóth Dávid

Gyöngyös: Tomic, Bartucz (kapusok), Potisk 3, Halász 1, Jaros, Varsandán 3, Bura 4, Hegedüs 2, Lakosy 4, Schmid 2, Gerdán, Schaffer 2 (1), Hamidovic, Gráf 3, Jóga 1, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs

Cegléd: Tamási, Kránitz (kapusok), Pásztor 1, Juhász 1, Markovics, Csomor 1, Szepesi 3, Mazák, Tóth, Kállai 4, Szűcs 3, Hajdú 1, Bartha 2, Spekhardt, Kende 3, Teleki 1. Edző: Nagy Károly.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

Következik: Balatonfüredi KSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2022. szeptember 9. péntek, 18:00
Balaton Szabadidőközpont

Képgaléria: