Győzelemmel kezdtük a Liga Kupát
| Kategória: Híreink

Győzelemmel kezdte szereplését a Liga Kupában a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely 45 percen át roppant szoros meccset játszott a Dabassal, az utolsó negyedórában mutatott játékával azonban magabiztos, hatgólos győzelmet harcolt ki.

A válogatott-hét miatti bajnoki szünetre időzítve játssza első két mérkőzését a Liga Kupában a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely a Dabassal, a Cegléddel és a Kecskeméttel szerepel együtt a B csoportban. A kupasorozatot a Dabas elleni idegenbeli találkozóval kezdtük, amelynek első félideje roppant szorosan alakult. A mérkőzést góllal kezdő hazaiak az első 8 percben mindössze két alkalommal találtak a kapunkba, igaz, a mi oldalunkon is csak három gólt jelzett az eredményjelző. Tomori Győző időkéréssel próbálta felrázni csapatát, ami össze is jött, előbb egyenlítettek, majd a 12. percben a vezetést is megszerezték a dabasiak (4-3). Ekkor két vendégtalálat következett, de az ellenfélnek mindig volt válasza, a játékrészben csak a 29. percben volt kétgólos a különbség a csapatok között – Bíró Balázs időkérése után Menyhárt góljával volt 12-14 –, ám a dudaszó pillanatában csak eggyel vezettünk, 13-14-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A második harminc perc első fele sem hozott változást, támadásban mindkét csapat követett el hibákat, gól gólt követett, és hiába növeltük időnként kettőre az előnyünket, az utolsó negyedóra kezdetén 19-20 volt az állás. Bíró Balázs időkérése után változott a játék képe, a 49. percben először vezettünk hárommal, majd tíz perccel a vége előtt már négygólos volt az előnyünk (20-24). A házigazdák is taktikai szünetet kértek, amit követően mínusz kettőre zárkóztak (23-25), ezt azonban újabb gyöngyösi roham követte, és négy perccel a meccs vége előtt már öt volt közte (23-28). A végéig még egyet sikerült közé tennünk, és magabiztos, 31-25-ös győzelemmel zártuk első Ligakupa-mérkőzésünket. Folytatás egy hét múlva, amikor hazai pályán fogadjuk majd a Dabas együttesét.

Férfi kézilabda Liga Kupa, B csoport, 1. forduló
Dabas KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 25-31 (13-14)
Dabas, 100 néző
V.: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende

Dabas: Nagy, Szikora (kapusok), Garajszki, Bálint 5 (4), Bognár 2, Fekete 8, Balogh, Gáspár 2, Koller 2, Talabér, Tóth, Katona 2, Hutvágner 4 (1). Edző: Tomori Győző.

Gyöngyös: Bartucz, Gyánti (kapusok), Nkousa, Halász 7, Jaros 5, Varsandán 2 (1), Hegedüs 5, Gábori 2, Lakosy, Schmid 2, Gerdán, Schaffer 1, Gráf 4, Jóga, Menyhárt 3 (1). Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2.

Következik: HE-DO B. Braun Gyöngyös – Dabas KC
2022. október 12. 18:00
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok