Győzelemmel kezdtük a Liga Kupát
| Kategória: Híreink

Győzelemmel kezdte szereplését a Liga Kupában a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely első csoportmeccsén az Eger gárdáját múlta felül négy góllal.

Megkezdte szereplését a Liga Kupában együttesünk, amely nem mindennapi összeállításban lépett pályára, hiszen a versenysorozatban légiósok nem játszhatnak. Lendületesen kezdtük a találkozót, Varsandán és Papp góljaival a 6.percben 5-4-re vezettünk. A félidő közepére kicsit visszaesett a támadójátékunk, nehezen tudtunk túljárni a vendég hálóőr eszén. A 15. percben két találattal előttünk járt az egri gárda, de főként Nagy Benedek védéseinek köszönhetően hamar egyenlíteni tudtunk. A következő periódus nem nekünk kedvezett, vendég időkérést követően újra kétgólos hátrányba kerültünk. A félidő végére sikerült kicsit faragni az eredményen, így 18-19-es megyeszékhelyi vezetéssel ért véget az első harminc perc.

A szünetben valamelyest sikerült rendezni a sorokat, a 40. percre kétgólos vezetésnek örvendhettünk. Az öröm azonban nem tartott sokáig, ugyanis több mint öt perces gólcsend következett részünkről, ami alatt ismét egyenlő lett a találkozó állása. Ubornyák támadásban vette a hátára a csapatot, hátulról pedig Merkovszki bizonyult biztos pontnak, így a 49. percre 28-26-re elléptünk ellenfelünktől. A végjátékot megnyugtatónak mondható előnnyel kezdtük, Vasic találataival és Papp üres kapus góljával öt perccel a lefújás előtt 32-27-re vezettünk. Végül 33-29-es győzelmet arattunk első Liga Kupa mérkőzésünkön.

A találkozót YouTube-csatornánkon élőben közvetítettük.

A sorozatban legközelebb január 14-én, Debrecenben, a DEAC ellen lépünk pályára.

Férfi kézilabda Liga Kupa, B-csoport
HE-DO B. Braun Gyöngyös – SBS Eger 33-29 (18-19)
Gyöngyös, 270 néző
V.: Asztalos Bence, Szalay Zoltán

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, (kapusok) Vasic 6, Nkousa 1, Ubornyák 7, Jaros 1, Mátyás 1, Varsandán 8, Gábori 2, Gulyás, Gerdán, Papp 7, Gráf. Edző: Konkoly Csaba.

SBS Eger: Balogh, Seprős, (kapusok) Holdosi 1, Kiss, Tóvizi 7, Lezák 2, Kovács 2, Szepesi 3, Tóth 1, Lakosy 1, Pulay 5, Száva, Szuharev 7, Kerezsi. Edző: Tóth Edmond.

Hétméteresek: 3/4 ill. 1/1
Kiállítások: 4 perc ill. 8 perc

Értékelések:

Képgaléria: