Győzelemmel hangolva
| Kategória: Híreink

A finiséhez érkezett a farkasfalka felkészülése a Komló elleni, hazai edzőmérkőzéssel. NB I.-es ellenfelünk számára már elkezdődött a bajnoki évad, a Veszprém vendégeként indították a szezont. Ennek ellenére egy szoros, fej-fej melletti, döntetlennel záruló első félidő után négy gólos győzelemmel zártuk a mérkőzést.

Az éles főpróba farkasaink számára indult jobban, 3 Varsandán-találattal kezdtük a mérkőzést, a vendégek első góljára a 6. percig kellett várni. Ebben a játékrészben Merkovszki Pál őrizte a hazai kaput, közel 40 %-os hatékonysággal, 13 kapott gól mellett 5 védést jegyzett a jegyzőkönyv a neve mellett. A félidő a 11. percben lett igazán kiegyenlített, a bányászcsapat eddigre tudott döntetlenre zárkózni, de a vezetést ebben a játékrészben nem engedtük ki a kezünkből.

A második félidőt emberhátrányban kezdtük, de ez csak arra volt elég, hogy néhány rövid periódusban magához ragadhatta a Komló a kezdeményezést. A játékrész 10. percében egyenlítettünk, majd felállva, megrázva magunkat négygólos előnyt építettünk ki, amely vezetést a végéig sikerült megőriznünk annak ellenére, hogy Gerdán begyűjtötte a harmadik kétperces büntetését is. Tomic is remekelt a kapuban, szintén 5 védést bemutatva mindösszesen 9 találatot engedélyezett a Komló támadósorának. A mérkőzés 26-22-es hazai győzelemmel zárult.

Kilvinger Báilnt, vezetőedző, Sport36 Komló: – Nem vagyunk még csúcsformában, bár már tegnap lejátszottunk egy bajnokit, ezt a mérkőzést a felkészülésünk utolsó, hasznos állomásának tekintem. Nem teljesen úgy játszottunk, ahogy szerettem volna, de egy jó kis edzőmérkőzés kerekedett. Kicsit elfáradtunk a végére, ami teljes mértékben érthető, de a fiúk szépen küzdöttek, egy szavam nem lehet, ez ma így sikerült.

Konkoly Csaba, vezetőedző, HE-DO B. Braun Gyöngyös: – A finomhangolás időszakában vagyunk, hiszen másfél hét múlva kezdődik a bajnokság. Nem is annyira az eredménnyel, inkább a mutatott játékkal vagyok elégedett. A kitűzött taktikai feladatokat sikerült végrehajtanunk, ez úgy gondolom, hogy megfelelő erőt ad a csapatnak a bajnoki rajtig hátralévő időszakban. Végre itt voltak a szurkolóink, és reméljük, hogy a körülmények megengedik majd a szezonban is, hogy mellettünk legyenek. Azt gondolom, hogy a mérkőzés második félidejével szakmailag egy komoly mérföldkőhöz értünk, hol türelmetlen, hol türelmes építkezéssel, az elmúlt hetek megbeszéléseivel lassan kezdenek összeállni azok a törekvések, amik a sikerhez vezető útra terelnek bennünket. A csapat erejét mutatja, hogy abban az időszakban is kézben tartottuk a meccset, amikor visszajött és vezetett a Komló, újra kezdtük, felálltunk, és magabiztos győzelmet arattunk. Ez mindenképpen az előnyünkre fog majd válni.

A héten pénteken, szeptember 3-án 17.00-től a PLER csapatát látjuk majd vendégül, amely mérkőzés szintén az érvényes jogszabályoknak megfelelően védettségi kártyával látogatható.