Győzelem a Cegléd és a Dabas ellen
| Kategória: Híreink

Újabb két, sikeres edzőmérkőzést tudhat maga mögött a B. Braun Gyöngyös csapata, amely gyors egymás utánban az NB I-es Cegléd, és a másodosztályú Dabas együttesét is legyőzte.

Első alkalommal láthatták a szurkolók a nyári felkészülési időszakban hazai pályán játszani a B. Braun Gyöngyös csapatát, amely pénteken a Dabas ellen lépett pályára a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban. A múlt héten a dabasi vendégszereplés alkalmával magabiztos, tízgólos győzelemet arató alakulatunk ezúttal végig szoros meccset játszott ellenfelével, amelynek soraiban régi ismerősként köszönthették a gyöngyösi szurkolók Bakos Dávidot és Sándor Rolandot. A találkozón a tempó elmaradt a várttól, ami talán a fáradtság számlájára írható, hiszen egy nappal korábban még Cegléden vendégszerepelt a csapat. Gulyás István vezetőedző is ez utóbbi találkozóval volt jobban megelégedve.

0801 dabas 1

Marczinkó Máté sokat vállalt a Dabas ellen.

– Azon a mérkőzésen sokkal nagyobb tempójú, jobb ütemű kézlabdát tudtunk játszani. A Dabas elleni, hazai találkozón végig halllottam a közönség duruzsolását, ami borzasztóan rossz érzés, mert azt jelzi, hogy unatkoznak a nézőink. Én elsősorban a játék sebességével voltam elégedetlen, de a fiúk mentségére legyen mondva, hogy rengeteget dolgoztak a héten, így fáradtak voltak. Mindenesetre a hibákat javítani kell – zárta szavait a vezetőedző.

A két találkozón jelentős szerephez jutottak a B. Braun Gyöngyös új igazolású játékosai – Bakos György, Marczinkó Máté, Tóth Ádám és Nagy Bence is pályára lépett –, akik egyre jobban beilleszkednek a csapatba, és bár az összeszokottság hiánya még eredményez némi pontatlanságot, Gulyás István szerint az együttes jó úton halad céljai elérése felé, és az időszaknak megfelelő állapotban van. A munka pedig nem áll meg, jövő héten három felkészülési meccset is játszik a csapat, amely kedden a Csurgóval, csütörtökön és pénteken pedig a Torda együttesével gyakorol.

0801 dabas 2

Szoros meccsen szereztük meg a győzelmet. 

Felkészülési mérkőzés
Ceglédi KKSE – B. Braun Gyöngyös 27 – 28
B. Braun Gyöngyös – Dabas 29 – 25

A B. Braun Gyöngyös felkészülési programja:
2014. augusztus 5. Csurgó – B. Braun Gyöngyös
2014. augusztus 7. B. Braun Gyöngyös – Torda
2014. augusztus 8. B. Braun Gyöngyös – Torda (Eger, Leányka út)
2014. augusztus 16-17. Orosháza, felkészülési torna
2014. augusztus 23. B. Braun Gyöngyös – Csurgó