Győzelem Szigetszentmiklóson
| Kategória: Híreink

Szigetszentmiklósi győzelmével életben tartotta továbbjutási reményeit a HE-DO B. Braun Gyöngyös a Ligakupában.

Hiányos csapattal érkezett Szigetszentmiklósra a HE-DO B. Braun Gyöngyös: Németh Tamás és Gráf Martin betegség miatt hiányzott a keretből, Ubornyák Dávid pedig még mindig a juniorválogatottal szerepel, ezért hagyta ki a mérkőzést, amit mindkét csapat sok hibával kezdett. Ez az eredményen is meglátszott, a 7. percig csupán két gól született: egy-egy mindkét oldalon. Innen a hazai alakulat lépett meg 3-1-re, és a félidő derekán is a szigetszentmiklósiak vezettek (4-2). Urbán és Varsandán találatával egyenlítettünk, majd Urbán volt, aki a vezetést is megszerezte a mieinknek (4-5). A gólok továbbra is mérsékelt tempóban potyogtak, Sipeki találatával léptünk meg 4-7-re, Gábori révén pedig már négy góllal is vezettünk (5-9). Kettőt sikerült belőle megőrizni a szünetre, 7-9-es állásnál fordultak a csapatok.

A második félidőt egyértelműen mi kezdtük jobban, Varsandán, Vilovszki majd Krivokapics góljaival 7-12-re húztunk el, s bár a hazai gárda derekasan küzdött, a négy-ötgólos előnyt sikerült őriznünk. Kriovakpics növelte a hatgólosra a vezetésünket a játékrész közepén (10-16), aztán Dávid József lendült bele a játékba, és nem csak őrizni, növelni is tudta a gyöngyösi előnyt. A végére csak a számszerű eredmény maradt kérdés, és végül hét góllal (18-25), magabiztosan hoztuk el a két pontot Szigetszentmiklósról. Pénteken 18:30-tól Gyöngyösön is megmérkőzik a két alakulat, a továbbjutáshoz azon a mérkőzésen is győznünk kell majd.

Férfi Kézilabda Ligakupa, 3. forduló
Szigetszentmiklósi KSK – HE-DO B. Braun Gyöngyös 18-25 (7-9)
Szigetszentmiklós, 50 néző

Értékelések:
Konkoly Csaba: – Az első félidőben sikerült megnehezítenünk a magunk dolgát, talán a győzelmi kényszer helyezett egy kis nyomást a csapatra. Sok volt a kihagyott helyzet és az eladott labda, a második félidre ezeken sikerült javítani, és ezzel fel tudtuk őrölni az ellenfelünket.

Kökény István: – Más szintű, erőteljesebb kézilabdát játszik a Gyöngyös, a második félidőt meghúzták, ami eldöntötte az eredmény. Az első félidőben jól játszottunk, a második félidőben a nyolc hibánkat kihasználta az ellenfelünk.