Győzelem az idei utolsó bajnokin
| Kategória: Híreink

Lassan indult be a gyöngyösi szekér az őszi szezon utolsó bajnokiján, de végül a Vecsést is ellentmondást nem tűrően gyűrte maga alá. Csapatunk szoros első félidő után a második játékrészben sok lehoranásgóllal operálva nagyarányú győzelemmel búcsúztatta az évet.

Mindkét csapat bizonytalanul kezdte a mérkőzést, és ez az eredményen is meglátszott: ötpercnyi játék után 2-2-őt mutatott az eredményjelző, és bár ekkor Krivokapics büntetőjével még magunkhoz tudtuk ragadni az előnyt, a vendégek a 8. perc végén átvették a vezetést, majd a 9. percben kettővel megléptek (4-6). Konkoly Csaba időkérése felrázta a fiúkat, és Varsandán, Urbán, valamint Duris góljaival előbb egyenlítettünk, majd Urbán indításból a vezetést is megszerezte (8-7). Ekkor a vendégek kértek időt, de labdaszerzéseinknek köszönhetően mi tudtuk növelni az előnyt, és a 17. percben már 11-9-re vezettünk. A 21. percben nőtt először háromgólosra a különbség a csapatok között, Urbán ötödik gólját is indításból szerezte, amivel 14-11-re vezettünk. Sajnos nem sokáig, a 26. percre a vecsésiek kiegyenlítettek, és ismét Urbán volt, aki megakadályozta, hogy átvegyék a vezetést (15-14). Urbán Egon nyolcadik góljával állt vissza a háromgólos gyöngyösi előny a 29. percben, a kapunkban pedig Tóth Mihályt Buzogány Barna váltotta. A félidő végére két gólt sikerült megőrizni az előnyünkből, 18-16-os állásnál fordultunk a második játékrészre.

Jól kezdtük a második félidőt, amely vecsési találattal indult ugyan, ám Takó hétméteresét hatperces gólszünet követte a vendégoldalon, ez idő alatt pedig ötgólos különbséget sikerült kialakítanunk (22-17). Az ötödik kétperces büntetést ítélték ellenünk a játékvezetők, ám a vendégek csak egyet tudtak faragni a hátrányukból, a 44. percben még mindig néggyel vezettünk (24-20). Az utolsó negyedórára fordulva ismét ötgólos előnyt tudhattunk magunkénak, és a 29. percben is 26-21-re vezettünk, amikor a vendégek időt kértek. Két perccel később Konkoly Csaba is magához hívta tanítványait, és hét perccel a vége előtt sikerült hatgólosra hizlalni a hazai előnyt (28-22). Folytattuk a gólgyártást, Buzogány remek védéseinek és gyorsindításainknak köszönhetően 4 perccel a vége előtt már kilenc góllal vezettünk (31-22). A tíz nem lett meg, de így sem lehet panasz második félidei játékunkra, amivel végül 33-24 arányú győzelmet arattunk. Jövő héten a férfi junior válogatott ellen játszunk még egy mérkőzést a téli szünet előtt.

K&H férfi kézilabda liga, 13. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Vecsési SE 33-24 (18-16)
Gyöngyös, 600 néző
V.: Nagy, Túróczy

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 8, Németh 2, Sipeki, Varsandán 2, Ubornyák 1, Gábori 2, Duris 5 (1), Vilovszki 2, Gerdán, Krivokapics 5 (2), Herceg 3, Markez 2, István 1, Sajin. Edző: Konkoly Csaba.

VECSÉS: Kránitz, Vitáris (kapusok) – Nagy A. 1, Antal L. 2, Simányi 1, Takó 7 (5), Lendvay, Benmiloud 3, Antal M., Radosavljevic 1, Haszilló, Marczinkó 5, Vízler 2, Spekhardt 2. Edző: Damir Stojanovic.

Kiállítások: 12, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 5/5.

Értékelések:

Damir Stojanovic: – Az első félidőben sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk, de a második félidőre elfáradtunk, nem tudtuk úgy forgatni a csapatot, ahogy szerettük volna, és sokat hibáztunk.

Mohamed Benmiloud: – Az elején tudtuk tartani a fegyelmezetten játszó Gyöngyöst, de a végére szétestünk – ez visszatérő probléma nálunk.

Konkoly Csaba: – Gyengén kezdtünk, de a második félidőre sokkal tudatosabb lett a védekezésünk. Ezzel a győzelemmel teljesítettük azt, amit elterveztünk. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást, kellemes ünnepeket kívánunk nekik.

Urbán Egon: – Az elején a Vecsés kemény ellenfél volt, a második félidőben azonban a hosszabb kispad döntőnek bizonyult a javunkra. Én is köszönöm a szurkolóknak a csapat nevében az őszi biztatást. Számítunk rájuk jövőre is.