Győzelem az első tavaszi bajnokin
| Kategória: Híreink

Végig vezetett a Jamali mellett Császár Gábort is bevető Cegléd elleni, első tavaszi bajnokiján a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely magabiztos, hatgólos győzelemmel kezdte a tavaszi pontvadászatot.

Abonyban, a HÉP-Cegléd átmeneti hazai bázisán kezdte a bajnokság tavaszi idényét a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely két pontért utazott, de azzal is tisztában volt, hogy a kiesés elől menekülő hazaiak mindent megtesznek majd azért, hogy otthon tartsák a bajnoki pontokat. Vélhetően ezért került a nevezettek közé a klub szakmai igazgatója, a 247-szeres válogatott klasszis Császár Gábor is.

A találkozó óvatosan indult, Gráf Martin találatára több mint három és fél percet kellet várni, de a gólgyártás a folytatásban sem pörgött fel túlságosan, a hetedik perc végén 1-2 volt az állás. Schmid góljával léptünk meg kettővel, majd folyamatosan sikerült egy-egy gólt közé tennünk, a 14. percben a meccsen összesen hat gólig jutó Gráf Martin negyedik találatával 3-7 arányban vezettünk. Ez a különbség állandósult a következő percekben, de a remekül játszó Bura 26. percben szerzett góljával már héttel mentünk (10-17), amihez Bartucz jó néhány remek védéssel járult hozzá. A szünetre végül öt gólt sikerült megőriznünk az előnyünkből, 14-19-es vendégvezetésnél jöhetett a szünet.

A hazaiak találatával indult a második játékrész, de Bura gyorsan válaszolt, Bartucz pedig továbbra is remekül hárított, a térfélcsere után pályára lépő Császár Gábor lövését védte a 37. percben (18-22). A tempó lassult az első félidőben mutatotthoz képest, a 49. percben 20-26 volt az állás, amikor Hegedüs Márkot piros lappal kiállították a játékvezetők. A különbséget azonban a folytatásban is tudtuk tartani, és végül a hét gólig jutott, ezzel a nyolcgólos Bura mögött a második legeredményesebb gyöngyösiként zárt Halász szerezte az utolsó, harmincadik találatunkat. A végeredmény: 24-30, készülhetünk a Balatonfüred ellen egy hét múlva szombaton esedékes gyöngyösi bajnokira.

K&H férfi kézilabda liga, 14. forduló
HÉP-Cegléd – HE-DO B. Braun Gyöngyös 24-30 (14-19)
Abony, 400 néző
V.: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bence

Cegléd: Kránitz, Tamási (kapusok), Pásztor 3 (1), Juhász 3, Császár 2 (1), Csomor 2, Szepesi, Mazák 1, Tóth, Kállai 2, Jamali 4, Szűcs, Bartha, Markovics 2, Kende, Teleki 5. Edző: Nagy Károly.

Gyöngyös: Tomic, Bartucz, Gyánti (kapusok), Potisk, Halász 7, Jaros, Varsandán 3 (1), Bura 8, Hegedüs, Gábori 1, Lakosy 2, Schmid 3, Gerdán, Gráf 6, Jóga, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 1/1.