Győzelem a Budakalász ellen
| Kategória: Híreink

Negyedik mérkőzésén harmadik győzelmét könyvelhette el a HE-DO B. Braun Gyöngyös az élvonalbeli bajnokságban. Farkasaink ezúttal a Budakalászt győzték le hazai pályán.

Magabiztosan kezdett a farkasfalka, hamar kétgólos előnyt alakítottunk ki, azonban a budakalászi együttes a hibáinkat kihasználva előbb egyenlített, majd a 7. perben már két góllal vezetett. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, gólra gól volt a válasz. Támadásban Markez vezérletével a félidő közepén újra lépéselőnybe kerültünk. Nagy Benedek ismét jól szállt be a mérkőzésbe, a védekezés kezdett keményedni, a támadás pontosabbá vált, így az első játékrész 18-15-ös hazai vezetéssel zárult.

A játék képe a második félidő elején sem változott, nagyobb különbséget azonban nem sikerült felállítani Halász Leventééknek. A 39. percben 23-20-as eredménynél Csoknyai István magához hívta tanítványait. Egy pillanatra úgy tűnt, az ellenfélnek sikerült rendezni sorait, de hátrányukból mégsem sikerült lefaragni. Varsandán Milán most is biztos kézzel értékesítette a hétmétereseket, így a találkozó utolsó tíz percének 29-25-ös vezetéssel nézhetett neki a Konkoly-csapat. Az utolsó percekben még sikerült egy kicsit kozmetikázni az eredményen a budakalászi együttesnek, az összecsapás 34-31-es megérdemelt, hazai sikerrel ért véget.

K&H férfi kézilabda liga, 4. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Budakalászi Kézilabda Zrt. 34-31 (18-15)
Dr. Fejes András Sportcsarnok, 400 néző

Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Tóth, (kapusok) Urbán 1, Halász 6, Jaros, Varsandán 7, Ubornyák 1, Hegedűs 1, Gábori 1, Duris 3, Vilovski 3, Gerdán, Herceg 5, Gráf, Markez 6. Edző: Konkoly Csaba.

Budakalász: Váczi, Boros, (kapusok) Tyiskov 1, Koncz 7, Nagy 2, Radnic 2, Fórizs, Prokop 4, Kiss, Holpert 3, Varjú, Rotim 6, Ceranic 2, Perisic 4, Simányi, Dávid. Edző: Csoknyai István.

Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József
Hétméteresek: 4/4 ill. 3/2
Kiállítások: 12 perc ill. 8 perc
Értékelések: