B. Braun Gyöngyös – MKB Veszprém 20:39
| Kategória: Híreink

Miután a Pick Szeged szerdai balatonfüredi győzelmével eldőlt, hogy a B. Braun Gyöngyös a hatodik helyen zárja az alapszakaszt, és így részt vehet a felsőházi rájátszásban, a csapat jó hangulatban, és immár tét nélkül készülhetett az MKB Veszprém elleni utolsó alapszakaszbeli mérkőzésére. A találkozó iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés, körülbelül 1300 néző volt kíváncsi a mieink és a veszprémi sztárok összecsapására. A nézők között ott volt a spanyol sztárjátékos, Iker Romero is, aki Nagy László barátjaként érkezett a mérkőzésre.

Nem volt könnyű feladat átlőni a veszprémi falat. (Fotó: Cserta István)

Ami magát a mérkőzést illeti, minden a várakozásoknak és a papírformának megfelelően alakult. Az elsősorban a fiatalokra építő mieink az első félidőben nyolc gólig jutottak, miközben a Veszprém már húsz találatnál tartott félóra játék után. A második játékrészben a mieink bár jól tartották magukat, a címvédő és bajnoki listavezető bakonyiak folyamatosan növelték előnyüket. Az azonban mindenképp pozitívnak mondható, hogy a gyöngyösi játékosok húsz találatig jutottak a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe vágyó MKB-vel szemben, ugyanakkor sikerült a Veszprémet negyven gól alatt tartani. Gyöngyösi oldalon a négy találatával a csapat legerdményesebbjének bizonyult Gazdag Tibort választották a legjobbnak a hazai szurkolók.
A mérkőzésnek azonban gyakorlatilag már nem volt tétje, a Veszprém biztos alapszakaszgyőztesnek mondhatja magát, míg a mieink elégedettek lehetnek hatodik helyükkel, ezzel ugyanis sikerült teljesíteni a célkitűzéseket. A rájátszásban a legjobb négy közé jutásért zajló két győzelemig tartó párharcban a Csurgó vár a B. Braun Gyöngyös csapatára. Az már biztos, hogy az első mérkőzést idegenben játsszuk majd, a pontos időpontok azonban egyelőre nem ismertek.
Értékelések:
Nagy Károly (B. Braun Gyöngyös): Négy-öt játékosunk is sérült volt, ennek ellenére a fiatalok jól küzdöttek, de a hatalmas tudásbeli különbség meglátszott az eredményen.
Carlos Ortega (MKB Veszprém): Koncentráltan játszottunk, sok indításgólt tudtunk szerezni, köszönhetően jól működő védekezésünknek.


Férfi kézilabda NB I., 22. forduló
B. Braun Gyöngyös – MKB Veszprém 20:39 (8:20)
Gyöngyös, Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, 1300 néző
V.: Medve Róbert, Nagy László
B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási – Gazdag 4, Frey 3, Sándor R. 3, Sándor Á. 3, Varsandán 2, Debreczeni 2, Koller 2, Oláh 1.
Edző: Nagy Károly.
MKB Veszprém: Fazekas, Alilovic – Sulic 9, Ugalde 6, Császár 3, Laluska 3, Nagy 3, Jamali 3, Iváncsik G. 2, Iváncsik T. 2, Rodrigez 1, Terzic 1.
Edző: Carlos Ortega.