Gyöngyösön folytatja a Meshkov Brest kapusa
| Kategória: Híreink

A következő szezontól a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatát erősíti Ilya Usik. A nemzetközi rutinnal is rendelkező kapus a Meshkov Bresttől érkezik a Mátraaljára.

Mint arról korábban többször is hírt adtunk, folyamatos a HE-DO B. Braun Gyöngyös 2024-2025-ös keretének kialakítása. Az idén nyáron lejáró szerződésű játékosok közül Hegedüs Márk, Martin Potisk, Bodor Márk, Schäffer Zsolt, Lakosy Máté és Edwards Olivér is meghosszabbította szerződését, és beszámoltunk arról is, hogy visszatér Gyöngyösre klubunk történetének egyik leggólerősebb játékosa, Mitar Markez.

Ezúttal a kapusposztra érkező játékost jelentünk be Ilya Usik személyében. A 25 éves kapus Belaruszból érkezik Gyöngyösre. A 196 centiméter magas játékos a bresti kézilabdaiskolában nevelkedett, 2019-től a Meshkov Brest első számú keretének tagja. Több mint száz meccsen lépett pályára, és a nemzetközileg is jegyzett alakulat meghatározó játékosává vált. Pályafutása során három alkalommal nyert bajnokságot a Bresttel, kétszer ünnepelhetett kupagyőzelmet, 2022-ben pedig a belarusz bajnokság legjobb kapusává választották. Többször védte a Brest kapuját BL-meccseken, és Belarusz válogatottjában is bemutatkozott.

– Jó adottságokkal rendelkező, fiatal kapusról van szó, aki fiatal kora ellenére már nemzetközi tapasztalattal, válogatott rutinnal rendelkezik – mondta a nyáron érkező játékosról Bíró Balázs vezetőedző. – Azt várjuk tőle, hogy teljesítményével stabilitást ad majd a csapatunknak, az elmúlt két évben ugyanis hiába volt több mérkőzésen is kiemelkedő a kapusteljesítményünk, a kiegyensúlyozott, stabil teljesítmény hiányzott.

Borítókép: meshkovbrest.by