Gyöngyösi győzelmek Tarjánban
| Kategória: Híreink

Amíg Gyöngyösön a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban a Provident-kupa küzdelmei zajlottak, utánpótláscsapataink a Tatabánya melletti Tarjánban léptek pályára az Erima Országos Gyermekbajnokság soron következő fordulójában. U12-es és U14-es csapatunk is derekasan helytállt, a két csoportban lejátszott hat meccsből mindössze az aktuális bajnokkal szemben elszenvedett vereség valamint egy döntetlen rontja a mieink mérlegét.

Második alkalommal találkoztak a Gyöngyösi Kézilabda Klub csapatinak részvételével küzdő csoportok az országos gyermekbajnokságban, az U14-es és U12-es korosztály aktuális fordulóját egyaránt Tarjánban rendezték. Csapataink remekül helytálltak, és az első- illetve a második helyen zárták a négycsapatos tornákat.

U14 2013-2014

Az első helyen végzett U14-es alakulat. Fotó: Magyari Máté

A Pápa János edző irányította U14-esek a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola, a Debreceni Sportiskola és Sportcentrum valamint a Dabas csapatával kerültek szembe a hétvégén. A mieink első mérkőzésükön 24-24-es döntetlent értek el a házigazdának tekinthető Kodállyal szemben, majd 33-30 arányban legyőzték a debrecenieket. Hétvégi teljesítményüket a Dabas ellen aratott 33-24-es győzelemmel koronázták meg, így az első fordulóhoz hasonlóan a másodikat is az első helyen fejezte be a Gyöngyösi Kézilabda Klub csapata. Pápa János együttese teljesítményét értékelve kiemelte: játékosai az ünnepeket is edzéssel töltötték, és bár a meccshiány meglátszott a játékukon, csapatként küzdve sikerült megszerezniük az első helyet.

Az U12-esek is hasonlóan sikeres hétvégét zártak Tarjánban. A mieink csak a bajnoki címvédő és eddig veretlen Szeged-Vörösmarty csapatával szemben maradtak alul, ráadásul mindössze egyetlen góllal, 15-14 arányban. Később három góllal, 22-19-re legyőzték az Éles Kézilabda Iskola B csapatát, majd 21-18-ra a tatabánya Kodály-iskola együttesét. Köves Péter edző a hétvégét értékelve azt mondta: nem ért el rossz eredményt csapata, hiszen az aktuális bajnokkal szemben maradtak csupán alul, hiányérzetük csak saját magukhoz képest lehet, de összességében pozitív az elmúlt néhány nap mérlege.

U12 2013-2014

Az U12-esek ezüstérmet szereztek a hétvégén. Fotó: Magyari Máté

Az elkövetkező napokban serdülő csapatunkra vár majd erőpróba. A mieink veretlenül, az első helyen zárták az Országos Serdülő Bajnokság első szakaszát, így a következő körben a másik csoport legjobb négy helyezettjével kell majd megküzdeniük. A Nigrinyi Tibor vezette gárda elsőként az újonnan kialakított csoport utolsó helyén álló Debreceni Sportiskola II. számú csapatával néz majd farkasszemet. Nigrinyi Tibor azt mondta: komolyan készülnek a Debrecen ellen, hiszen ismeretlen csapatról van szó, amely semmiképpen sem szeretnék, hogy meglepje a mieinket. A mérkőzést január 9-én, hazai pályán vívja majd csapatunk, reméljük sikerrel.