A hetedik helyen zárt a gyöngyössolymosi általános iskola klubunk kézilabdázóiból álló csapata a Diákolimpia Gyöngyösön rendezett országos döntőjében.

Június 21-e és 24-e között Gyöngyösön és Egerben rendezték a IV. Korcsoportos Összevont Labdajáték Diákolimpia országos döntőjét. Városunk a leány labdarúgás és a röplabda mellett a kézilabdaversenyeknek is otthont adott, a lebonyolításban pedig a Gyöngyösi Kézilabda Klub is fontos szerepet vállalt, a lány és fiú kézilabda döntő megszervezéséért klubunk utánpótlás-igazgatója, a sokszoros válogatott játékos, Rosta István felelt. A kézilabdának a Dr. Fejes András Sportcsarnok mellett a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola adott helyet, utóbbi helyszínen a lányok, míg előbbin a fiúk versenyeztek.

– Minden szempontból magas színvonalú döntőn vagyunk túl – értékelt Rosta István. – Tizenhat csapat volt érintett a kézilabdadöntőben, a röplabdával és a labdarúgással együtt összesen ötvenkét csapatot láttunk vendégül. Ami a kézilabdát illeti, a lányok és a fiúk összesen negyven mérkőzést játszottak három nap alatt, az ország iskoláinak színeiben a Veszprém, a Győri ETO vagy a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosait, korosztályuk legjobbjait láthattuk játszani, az pedig külön öröm számunkra, hogy a Gyöngyösi Kézilabda Klub játékosai is ott voltak a legjobbak között – fogalmazott a szakember.

A Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola csapata – amelyet kivétel nélkül klubunk kézilabdázói alkottak – végül ötvenszázalékos mérleggel zárta a tornát. A mezőny egyik legfiatalabb együtteseként pályára lépett alakulat nehéz csoportba került, ahol egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a harmadik helyet szerezte meg, így az alsó ágon folytathatta a küzdelmet, ahol egy fővárosi csapattól szenvedtek vereséget. A helyosztón a hazaiak diadalmaskodni tudtak győri ellenfelük felett, így a Danyi Bence edző irányította csapat végül a hetedik helyen zárta a tornát.

A Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola csapata: Pánczél Kevin, Osvárt Gergő, Szucsik Benedek, Szucsik Barnabás, Gulyás Máté, Portik-Dobos Szabolcs, Juhász Roland, Nyírfa Alex, Kis Barnabás, Varga Bence, Gáspár Zsombor, Kovács Kolos, Nagy Attila. Edző: Danyi Bence.

A legjobb gyöngyösi eredmény leány labdarúgásban született a diákolimpiai döntőben, a Gyöngyösi Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola csapata a bronzérmet szerezte meg. Az együttes szereplését testnevelőtanárként klubunk utánpótlásedzője, Kismárton Ádám segítette, a kapuban pedig a szintén GYKK-s Klauszberger Korinna állt.