Gyöngybetűkkel írta tovább a gyöngyösi sporttörténelem oldalait a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely a gyöngyösi kézilabdázás történetének első nemzetközi kupamérkőzésén 34-21-es győzelmet aratott a Butel Skopje ellen az Európa Liga első selejtezőkörében. A visszavágóra szombaton 18 órától kerül sor ugyancsak a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

A mérkőzés Tóth Mihály védésével indult, majd Lubomir Duris és Herceg Mirko találatával a harmadik percben már 2-0-t mutatott az eredményjelző. Misi lehúzta a rolót, hetest és ziccereket védett, majd Uros Vilovski egészpályás góljával 7-0-ra vezettek farkasaink. Nem csoda, hogy vendég időkéréssel folytatódott a meccs. Az első vendég találatra egészen a kilencedik percig kellett várni. Herceg megállíthatatlan volt, négy góljával már 8-2-re vezettünk. A továbbiakban Hegedűs Márk is betalált saját térfeléről. A félidő hajrájára Gábori és Halász góljaival tíz gólos különbséget állított be Konkoly Csaba alakulata. Misi újabb védésének és Levi góljának köszönhetően 17-7-es hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidőt ott kezdték a farkasok, ahol abbahagyták az elsőt. Három perc alatt négy gólt szerezve már 13 gólos vezetést tudhattak maguknál. Szépségdíjas találatokból nem volt hiány a mérkőzés során. Előbb Varsandán és Duris kínaijának, majd Gráf cunderének örülhettek a nézők. A csapat egyik legfiatalabb tagja, Jaros Olivér nagyon jól szállt be a mérkőzésbe, két góllal büntette a macedón csapatot. A végeredményt Halász negyedik gólja állította be. A gyöngyösi fiúk 34-21-es győzelemmel kezdték meg szereplésüket az európai porondon. A mérkőzés legjobbjának a hazai szurkolók a remekül védő Tóth Mihályt választották. Folyatás szombaton, 18 órától!

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Tóth,(kapusok) Urbán 2, Halász 4, Jaros 2, Varsadán 5, Ubornyák 1, Hegedűs 2, Gábori 1, Duris 3, Vilovski 2, Gerdán, Herceg 6, Gráf 2, Markez 4

HC Butel Skopje: Mladenovski, Stojanovski, Gjeorgievski 3, Bozhinovski, Mitev 1, Omerahity, Spasovski I., Mojsoski 3, Spasovski II., Miloshevski, Pecenkovski 1, Daskaloski, Blazhevski, Vasilevski 4, Majity 9, Sulyma 1

Játékvezetők: Lukas Frieser, Michael Haramul