A nagy rivális Budakalásszal vívja a szezon utolsó bajnoki mérkőzését a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely a hatodik helyért lép pályára jövő szerdán a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. A mérkőzésre díjtalan lesz a belépés, szurkolóinkat arra kérjük, jöjjenek sárgában, és egy utolsó nagy rohammal biztassák a farkasokat!

Hatmérkőzéses veretlenségi sorozatát veszítette el Csurgón a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely ezúttal is nagyot küzdött, de alulmaradt az ötödik helyért versenyben lévő Somogy vármegyeiekkel szemben. Farkasainknak egyetlen mérkőzése maradt hátra a bajnoki szezonból, és bár matematikai esélyük még az ötödik hely megszerzésére is van, reálisan a hatodik pozícióért lehetnek versenyben, ehhez azonban nem mást mint a nagy rivális Budakalászt kell legyőzniük.

– A csurgói mérkőzést elemezve továbbra is pozitív az összkép, mert ha kicsit kevesebb ki nem kényszerített hibát követünk el, akkor nem érdemtelen módon bravúrt tudtunk volna elérni ott is – kezdte értékelését Bíró Balázs vezetőedző. – Az utolsó mérkőzésen szeretnénk feltenni a koronát a tavasz második felében mutatott teljesítményünkre. Jól jön, hogy négy nappal több pihenőnk van a két mérkőzés között, mert a szűkös játékoskeret miatt ez most sokat ér számunkra. A Budakalásszal jól ismerjük egymást, sok újdonságot már nem tudunk mutatni a másiknak. A tavalyi évhez hasonlóan az utolsó forduló újfent téttel bíró találkozót hoz számunkra, amelyen szeretnénk megszerezni a hatodik helyet. Ezzel felülmúlnánk a tavalyi szereplésünket, és pozitív élménnyel mehetnénk el a nyári pihenőre – fogalmazott a vezetőedző.

Farkasaink a tabella hatodik helyéről várják az utolsó bajnokit, ezt a pozíciójukat pedig csak győzelem esetén őrizhetik meg. A Budakalász mutatói megegyeznek a miénkkel, 25 mérkőzésen 11 győzelem és ugyanennyi vereség mellett 3 döntetlen a két csapat mérlege, mindkét együttes 25 ponttal áll az utolsó mérkőzés előtt. Mivel azonban ellenfelünk megnyerte a két csapat őszi összecsapását, döntetlen esetén ők végeznének a hatodik helyen. Ha győznek, a mieink akár az ötödik helyen is zárhatnak, ám mivel az egy ponttal előttünk álló Csurgónak még két mérkőzése van hátra, erre inkább csak matematikai esélyünk van.

Az utolsó mérkőzés tehát nem tét nélküli, farkasaink pedig mindent megtesznek majd a győzelemért, amihez azonban a szurkolók segítségére is számítanak. A szezonzáróra a belépés díjtalan lesz, és arra kérünk mindenkit, vegye fel a kedvenc sárga pólóját, hadd pompázzon sárgában a lelátó. Ha nincs pólód, a mérkőzésig hátralévő napokban a klubirodában, a mérkőzést megelőzően pedig a csarnok büféjében vásárolhatsz szurkolói pólót.

A találkozó végén szurkolóinkat szezonzáró összejövetelre várjuk a bemelegítőcsarnok és az Aktív Ház közötti területen, ahol lehetőség lesz találkozni a játékosokkal, és kötetlenül értékelni velük a mögöttünk hagyott szezont.

K&H férfi kézilabda liga, 25. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – CYEB Budakalász
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok
2024. május 15. szerda, 18:00
V.: Altmár Kristóf, Horváth Márton
A belépés díjtalan.