Gyere, cserélj növényt!
| Kategória: Híreink

Közösségi növénycsere-programhoz csatlakoztak a HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai, akik a természet megóvásának fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. A most induló programsorozat első állomása szombaton lesz a Fő téri B Cafféban.

Egy új, Gyöngyös városában egyedülálló mozgalomhoz csatlakoztak a HE-DO B.Braun Gyöngyös játékosai. A Mesés Zöld Program célja felhívni a figyelmet arra, hogy az emberiség egyre jobban kezdi elveszíteni a kapcsolatát a természettel, élőhelyével és önmagával egyaránt. Tudatosabb élet kialakítására ösztönöz, hiszen nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a természetnek és növényvilágának mennyi pozitív hatása van számunkra. Tisztítják a levegőt, nyugtatóan hatnak a szervezetre, továbbá – ami a sportban elengedhetetlen – növelik a teljesítőképességet is. Mivel a Gyöngyösi Kézilabda Klub életében mindig is fontos volt a társadalmi szerepvállalás, az összefogás és a csapatszellem, ezért nem volt kérdés, hogy az akció mellé állunk, ezzel is segítve a program nagyobb népszerűségét. A csapat igyekszik mindenkit a környezettudatosságra biztatni és a green team image-et fenntartani.

A klubunk által is támogatott szombati esemény, a 17 órakor kezdődő Loud Tree során, a Fő téren található B Cafféban egy fotókiállításon minden kedves érdeklődő megtekintheti a projekt során készült kreatív fényképeket, valamint egy mesét, amelyet közös erővel hoztunk létre a város tereit és növényvilágát felhasználva. A kávézó teraszán található lesz egy polc tele különböző hajtásokkal, virágokkal, vetőmagokkal. A „take one, leave one” elv szerint, ezek a növények szabadon cserélhetőek és elvihetőek lesznek.