Fontos győzelmet arattunk Dabason
| Kategória: Egyéb

Óriási csatában szerezte meg újabb két pontját az élvonalbeli bajnokságban a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely az utolsó negyedóráig magabiztosan vezetett Dabason, a házigazdák egyenlítése után azonban roppant szoros végjátékot kellett megnyernie. Farkasaink végül 31-29 arányban felülkerekedtek ellenfelükön, és ezzel rendkívül fontos győzelmet arattak.

Tomic védésével indult a találkozó, amelyen a második perc végéig kellett várni az első találatra: Bura vette be Pallag kapuját, majd a házigazdák gyorsan válaszoltak (1-1). Egészen a 6. perc végéig nem esett újabb gól, ekkor azonban beindultak farkasink, és egy 4-0-ás rohammal a 10. percre magabiztos előnyt dolgoztak ki (1-5). Emberhátrányba kerültünk, a hazaiak pedig mínusz kettőre zárkóztak (4-6), a 17. percben azonban újra hárommal vezettünk (6-9), amikor a Dabas időkérésre szakította meg a játékot. A házigazdák eggyel ismét közelebb férkőztek a mieinkhez, akik emberelőnyben játszhattak, és a 23. percben újra néggyel vezettünk (8-12). Újabb dabasi kiállítás következett, majd a Pest megyeiek értékesített büntetője után Bíró Balázs kért időt hét perccel a félidő vége előtt. A kapusok pillanatai jöttek, a Pallagot felváltó Nagy Tibor és Alexandar Tomic két-két védése után Ubornyák törte meg a gólcsendet (9-13). Három, majd két perccel a félidő vége előtt is feljöttek mínusz kettőre a házigazdák, s rendre Schäffer volt az, aki visszaállította a háromgólos vezetésünket. Az utolsó percben azonban kétperces büntetést kapott, így nélküle fejeztük be a félidőt, ami Tomic-védéssel és 12-15-ös gyöngyösi vezetéssel zárult.

Lakosy góljával indult a második játékrész, amelynek első percében visszaállítottuk négygólos előnyünket (12-16). A félidő első öt percében 3-3 gól esett, 15-19-re vezettünk. A házigazdák 16-20-nál időt kértek, majd két gólt ledolgoztak hátrányukból: 18-20. Három perc után sikerült újra gólt szereznünk Potisk révén, de a hazaiaknak volt rá válaszuk, sőt a 41. percben már csak egy gól volt az előnyünk (20-21), ami időkérésre késztette Bíró Balázst. A taktikai szünet után Potisk góljával folytatódott a játék, majd Jóga talált be, de a hazaiak tapadtak a mienkre, és az utolsó negyedóra kezdetére kiegyenlítettek (23-23). Innentől felváltva potyogtak a gólok, és miközben mindkét oldalon több helyzet is kimaradt, négy perccel a vége előtt, 27-29-nél újra kettővel tudtunk vezetni, majd az 58. perc elején is kettő volt ide (28-30). A Dabas időt kért, de egészen az utolsó perc elejéig nem esett újabb gól. Ekkor a hazaiak egyre zárkóztak, de Ubornyák gólja után ismét kettő volt közte, miközben már csak fél perc volt a meccsből. Újabb gól már nem esett, farkasaink óriási csatában, 31-29-re nyertek Dabason, a válogatott szünet után pedig a Balatonfüredet fogadják..

K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló
Dabas KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 29-31 (12-15)
Dabas, 500 néző
V.: Bócz László, Wiedemann Viktor

Dabas: Nagy, Pallag (kapusok), Garajszki 1, Bálint 1, Bognár, Fekete 1, Horvat 8 (5), Laurinyecz 3, Szöllősi 2, Török 5, Koller, Szeverényi, Katona, Ács 4, Hunyadi, Zdolik 4. Edző: Tomori Győző.

Gyöngyös: Tomic, Podoba (kapusok), Ubornyák 4, Potisk 4, Jaros, Varsandán 4 (1), Bura 3, Hegedüs 3, Lakosy 3 (3), Bodor 2, Schmid, Edwards, Schäffer 6, Gráf, Jóga 2, Pietruszko. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/4.