A vártánál simább hazai győzelem született a HE-DO B. Braun Gyöngyös ferencvárosi vendégjátéka alkalmával. A házigazda fővárosiak az első perctől uralták a mérkőzést, a mélyen tudásuk alatt kézilabdázó mieink pedig sem védekezésben, sem támadásban nem találták az ellenszert a Fradi játékára. Rossz napot kifogó csapatunkat egy szektornyi szurkoló biztatta a lelátóról, rajtuk semmi sem múlott, hazai pályán érezhettük magunkat az Elek Gyula Arénában.

Mi kezdtük a találkozót, az Urbánnal, Markezzel, Vilovszkival, Herceggel és Némethtel felálló kezdő sorunkat Sipeki irányította, aki védekezésben kintebb lépett, 5-1-essel felállásban védtük a kaput Tóth Mihály előtt, aki az első öt percben több védést is bemutatott. Markez két góljával alakult 2-2-re az első öt perc, majd a 8. perc elejére kétgólos vezetést dolgoztak ki a hazaiak. Duris vette át az irányító szerepét, majd kettős emberelőnyben kaptunk gólt lerohanásból, amivel 5-2-re módosult az állás. Urbán Egon labdát szerzett, szépített, az egy teljes szektort megtöltő gyöngyösi szurkolótábor pedig űzte-hajtotta a fiúkat. Ennek ellenére valami nagyon hiányzott ma a játékunkból, mert nem találtuk a rést a Fradi védelmén, a 14. percre négygólos (7-3) hazai előny alakult ki, Konkoly Csaba pedig időt kért. Az első negyedóra végén már öt találat volt a különbség, amikor Krivokapics ötperces gyöngyösi gólcsendet tört meg (8-4). Gerdánt állították ki, emberhátrányban két gólt kaptunk, amivel hatra növekedett a hazaiak előnye (10-4). A következő percekben sem találtunk magunkra, Sipeki góljával 12-5 volt a 23. percben, Vilovszkit pedig szövegelésért állították ki a játékvezetők. Markeznek köszönhettük, hogy nem nőtt tízgólosra a különbség már az első félidőben, egy perccel a játékrész vége előtt szerzett találatával 14-6 volt az állás. A dudaszóig még Duris is betalált, 15-7-es állásnál jött a szünet.

A második játékrészt is a fővárosiak kezdték jobban, Markez hiába volt eredményes, a 34. percre tízgólosra nőtt a különbség (18-8). Egészen a tizedik percig kellett várni a következő gyöngyösi találatra, amikor az egyszerre pályán lévő Ubornyák és Duris együtt hozták helyzetbe a Vilovszkit váltó István Pétert (22-9). Duris lőtte a tizedik vendéggólt, de már csak húsz perc volt hátra a mérkőzésből, és bár szurkolóink lendülete jottányit sem csökkent, a pályán továbbra is a hazaiak domináltak. Markez két büntetőt értékesített, Urbán és Duris pedig akcióból volt eredményes, és bár a védekezésünk a mérkőzésnek ebben a szakaszában sokat javult, a különbség nem csökkent, a 46. percben még mindig 25-14-re vezettek a ferencvárosiak. Buzogány Barna érkezett a kapunkba, támadásban pedig kezdtünk magunkra találni, és István, valamint Ubornyák góljaival lépegetnei előre (27-16). Konkoly Csaba időkérése után Markez hetesből volt eredményes, de a következőt kihagyta, így a 24. percben már 31-17 volt az állás. Ubornyák, majd Varsandán talált be, a lerohanó Oláh Tamást megállító Sipekit pedig annyira szabálytalannak látták a játékvezetők, hogy egyből piros lappal kiállították (32-19). Durisé volt a 20. gyöngyösi találat, majd Gábori állította be a végeredményt: 34-21.


K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló

Ferencvárosi TC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 34-21 (15-7)
Elek Gyula Aréna, 500 néző
V.: Andorka, Hucker

FERENCVÁROS: Mijatovic, Merkovszki, Zernovic (kapusok) – Szakály, Oláh T. 1, Schuch, Pálos 3, Orjonikidze 3, Pordán 5, Debreczeni 2, Ancsin 2, Andelic 8, Prainer, Lukács P., Bujdosó 5 (2), Kovacsics 4, Dósa 1. Edző: Horváth Attila.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 2, Németh T., Sipeki 1, Varsandán 1, Ubornyák 2, Gábori 1, Duris 4, Vilovszki, Gerdán, Krivokapics 1, Herceg, Gráf, Markez 7 (3), István P. 2. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.

Értékelések:

Konkoly Csaba: – Nagyon csalódott vagyok, nem sikerült úgy felkészülnünk, mint azt én gondoltam. A Ferencváros a játék minden elemében felülmúlta a mi csapatunkat. Abban bízom, hogy a következő fordulókban ismét azt az arcunkat mutatjuk majd, ami eddig jellemzett minket.

Horváth Attila: – Nagyon felkészültünk a Gyöngyösből, amit nagyon jó csapatnak tartok. Amit kértem, azt a csapat maximálisan végrehajtotta. Nagy csapatmunka volt, mindenki hozzátette a magáét.

Varsandán Milán: – Sajnos egy olyan spirálba kerültünk bele a meccs elején, ami bármit tettünk, csak tovább rántott minket lefelé. Vissza kell térnünk a földre, és hinni magunkban, hogy újra visszataláljunk a formánkhoz.

Zernovic Marián: – Nem volt olyan könnyű ez a mérkőzés, mint az eredmény alapján tűnhet. Sokat kellett harcolnunk, de jó védekezésünknek köszönhetően a kapusteljesítményben is ellenfelünk fölé tudtunk nőni.