Felnőttek a legjobbakhoz
| Kategória: Híreink

Fantasztikus éven van túl a Gyöngyösi Kézilabda Klub U15-ös fiúcsapata, amely túlszárnyalva tavalyi eredményét, nemcsak bejutott a felsőházba, de ott hat győzelmet aratott, és végül az ötödik helyet szerezte meg, ezzel a gyermekbajnokságban induló gyöngyösi csapatok közül a legeredményesebb lett.

Már tavaly is jelentős eredményként könyvelhettük el, hogy a GYKK U15-ös fiúcsapata az első osztályú bajnokságban bejutott az ország legjobb nyolc csapata közé. A sikert idén is megismételték a fiatalok, de most a tavalyi szereplésüket túlszárnyalva hat győzelmet arattak a felsőházban, olyan ellenfelek felett aratva diadalt, mint például a PLER. Érthető, hogy Horváth Szilárd edző elismeréssel beszélt a fiúk teljesítményéről.

– A gyöngyösi kézilabdázás történetében ez a korosztály még nem szerepelt ennyire eredményesen, ráadásul ezt a sikert csak gyöngyösi és környékbeli gyerekekkel értük el. Mérföldkő volt, hogy az alapszakaszban az Angyalföldi Sportiskolát meg tudtuk verni, ezen a meccsen dőlt el a feljutásunk. A felsőházban az Eger elleni győzelmek mellett a PLER elleni sikerünk is óriási eredmény. A fiúk minden dicséretet megérdemelnek, nagyon sok munkát tettek bele, egész évben jól dolgoztak, miközben a középiskolai felvételire is megfelelő figyelmet tudtak fordítani – mondta az edző, aki az előrelépést a srácok komolyodásában, a páros kapcsolatok fejlődésében és a sokat javuló kapusteljesítményben látja.

Az akadémiák csábító ajánlatai ellenére a csapatot sikerült egyben tartani, így jövőre az U16-os első osztályú bajnokságban is megmutathatják tudásukat. A csapat két játékost adott a serdülő B válogatottnak Szőke Szilárd és Hevér Barna személyében.

A GYKK országos ötödik helyezett fiú U15-ös csapatának tagjai: Bakondi Ádám, Bezzegh Péter, Bódi Loránd Kristóf, Gyóni Szilárd, Hevér Barnabás, Hevér Botond, Juhász Balázs Benett, Kelemen Zalán, Kovács István Dániel, Pári Martin, Pásztor Ábel, Pásztor Donát, Scitovszky Endre, Szedmák Áron, Szókovács Bence Zalán, Szőke Ádám, Szőke Szilárd, Tilger Nimród.

Vezetőedző: Horváth Szilárd
Másodedző: Varga Zoltán
Erőnléti edző: Reviczki Tamás