Újra együtt a csapat
| Kategória: Híreink

A B. Braun Gyöngyös a fizikális állapotfelmérésekkel megkezdte a felkészülést a következő bajnoki idényre. Konkoly Csaba vezetőedző kemény munkát ígér, stabilabb szereplést és előrelépést vár a csapattól.

01 edzes 01

Hat új játékossal vág neki a 2018/2019-es bajnoki szezonnak a B. Braun Gyöngyös élvonalbeli kézilabdacsapata. Az érkezők közül Vilovszki Uros, Varsandán Milán, Buzogány Barna és Mirko Herceg már az első edzésen megkezdte a munkát, legfrissebb igazolásunk, Milan Sajin pedig a héten csatlakozik az alakulathoz. A juniorválogatott Ubornyák Dávid azonban csak az U20-as Európa bajnokság után, várhatóan augusztus közepén csatlakozik a többiekhez, akik fizikális erőfelmérőkkel kezdték a felkészülést – az NB I.-es csapatok közül elsőként.

– Elvégeztük azokat a felméréseket, amelyekre építve kialakítjuk a következő nyolc hét munkáját – mondta Konkoly Csaba vezetőedző. – Szeretném gyorsítani a csapat játékát, ehhez igazítjuk a munkát, és csakúgy, mint tavaly, kombinált programot végzünk, vagyis a fizikális erősítéssel párhuzamosan a taktika gyakorlását is megkezdjük, hogy az érkezők minél előbb be tudjanak illeszkedni a csapatba.

01 edzes 10

A balátlövő poszton lesz a legnagyobb változás az előző évi kerethez képest, hiszen ezen a poszton Mirko Herceg és Milan Sajin személyében két új játékossal vágunk neki a következő bajnoki évnek.

– Igyekeztünk a lehető legkörültekintőbben eljárni az igazolásoknál. Balátlövőink jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, ami az előrelépés egyik zálogát jelentheti. Vilovszki Urost nem kell bemutatni, kiemelkedő rutinnal bíró beálló, aki Krivokapics Miloradhoz hasonlóan igazi vezérré léphet elő. Az egykori közönségkedvenc Varsandán Milán rutinos, sokoldalú kézilabdázó, Ubornyák Dávid kiemelkedő fiatal tehetség, Buzogány Barnával pedig kapusposzton is stabilabb teljesítményt leszünk képesek nyújtani. Mindenki lelkesen vetette bele magát a munkába, új játékosaink hamar megtalálták a közös hangot a többiekkel. Bízom benne, hogy az új kerettel képesek leszünk előrelépni, és megszilárdítani a helyünket a középmezőnyben – fogalmazta meg várakozásait a vezetőedző.

A csapatot szurkolóink július végén láthatják először játszani, a szlovák bajnok, BL-induló Tatran Presov elleni edzőmérkőzésen. A szeptember elején esedékes bajnoki rajtig több felkészülési meccsen is pályára lépünk.

A B. Braun Gyöngyös tervezett felkészülési mérkőzései:

2018. július 25. szerda, 18:00 B. Braun Gyöngyös – Tatran Presov (szlovák)

2018. augusztus 1. Eger SBS Eszterházy – B. Braun Gyöngyös

2018. augusztus 3., péntek: B. Braun Gyöngyös – Vecsés

2018 augusztus 15., szerda: Budakalász – B. Braun Gyöngyös

2018. augusztus 17., péntek: Orosházi FKSE – B. Braun Gyöngyös

2018. augusztus 24., péntek: Ferencvárosi TC – B. Braun Gyöngyös