A Tatabánya elleni edzőmérkőzéssel folytatta felkészülését a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely pénteken Budakalászon gyakorol.

Három Ligakupa-meccset játszott januárban a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely egy héttel a Kecskemét elleni kettős győzelem után a Tatabánya együttesét fogadta felkészülési mérkőzésen. Ellenfelünk a világbajnokságon szereplő válogatott játékosai nélkül érkezett, de így is kiváló partner volt a felkészülésben. Farkasaink két ellentétes félidőt produkáltak, hiába vezettek a szünetben 19-15-re, végül 32-28 arányban a Tatabánya nyerte az összecsapást.

– A mérkőzésen mutatott teljesítményünk jelentős előrelépést mutatott a Ligakupa-meccsekhez képest, 35-40 percig szinte hibátlanul játszottunk – értékelt Bíró Balázs vezetőedző. – Az utolsó húsz percben a technikai hibák és a feljavuló ellenfél miatt veszítettük el a mérkőzést, de összességében olyan teljesítményt nyújtottunk, amire lehet alapozni.

Együttesünkre a február 10-i bajnoki rajt előtt február 3-án a Magyar Kupában vár feladat a Balatonfüred ellen, addig pedig a Budakalász ellen gyakorolnak a farkasok.

– A pénteki mérkőzésünkig még tovább fogunk gyakorolni, és reméljük, hogy egy újabb harcos edzőmérkőzésen tovább tudjuk építeni a saját játékunkat a ránk váró komoly feladatok előtt – mondta Bíró Balázs.

A keddi mérkőzésen sérülése után Lucian Bura és Alexandar Tomic is pályára lépett, a válogatottól sérüléssel visszatért Martin Potiskra, és a Kecskemét elleni Ligakupa-meccsen bokasérülést szenvedett Schäffer Zsoltra, valamint Dino Hamidovicra azonban továbbra sem számíthatott Bíró Balázs.

A Tatabánya elleni mérkőzésen egyébként sikeresen lezajlott a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok vadonatúj hangrendszerének első tesztje is. A mintegy húszmillió forintos beruházás tao-forrásból valósult meg, a költségekhez az önkormányzat hatmillió forinttal járult hozzá. A hangtechnikai fejlesztés nem csak a sporteseményeken, hanem a csarnok multifunkcionális jellegéhez igazodva koncertek és egyéb rendezvények alkalmával is használható lesz. Nem ez az első alkalom, hogy az önkormányzat és a klub közös beruházást valósít meg, 2015 óta összesen 850 millió forint értékű fejlesztés valósult meg a városban a Gyöngyösi Kézilabda Klub által előteremtett pályázati források bevonásával.