Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Varsandán Milán már negyedszer lett a gárda legtöbb gólt szerző játékosa. A Ferencvárosi TC ellen szerzett 8 góljával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gyöngyösi farkasok ne korgó gyomorral térjenek haza otthonaikba egy hosszabb pihenésre.

– Mind tisztában voltunk a mérkőzés előtt azzal, hogy a Ferencváros elleni hazai meccsünk nagyban befolyásolja majd a bajnokság hatodik helyének megszerzését. Nagyon boldogok voltunk a derbi lefújása után. Nemcsak azért, mert megnyertük ezt a számunkra oly fontos találkozót, hanem azért is, mert nagy gólkülönbségű győzelemmel tudtunk törleszteni a Fradi arénában tavaly elszenvedett 13 gólos vereségünk miatt – mondta vidáman Varsandán Milán.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös balszélsője 8 gólt szerzett a 26-20-as gyöngyösi sikert hozó találkozón. Milán ezzel a házi góllövőlista második helyére jött fel – az eddigi bajnokikon 74 gólt szerzett. A csapaton belüli mini bajnokságot Mitar Markez vezeti 85 góllal, aki a Fradi ellen nem talált az ellenfél kapujába. – A góllövőlistán elért pozícióm nem annyira fontos, sokkal nagyobb öröm számomra a zöld-fehérek ellen mutatott játékunk, a csapattársaim olyan ajtó-ablak helyzetekbe tudtak hozni a szélről, hogy nekem csak élnem kellett a lehetőséggel. Örülök, hogy végre a meccs egészében működött a csapatjáték, támadásban és védekezésben is összejött minden – közölte Varsandán.

A Fradi a második félidőben mindössze 7 gólt tudott dobni a Gyöngyösnek. Eddig ez a hevesi alakulat legkevesebb egy félidő alatt kapott gólja a bajnokságban. – Az alap védekezősorunk nagyon hatékony volt. A korábbi meccseinken megéreztük a védőfalban kőkemény Uros Vilovszki hiányát, aki egy kisebb sérülés miatt csak a DVTK-Eger elleni meccsen lett ismét bevethető az egész találkozóra, de a teljes összhang csak a Fradi ellen jött ki újra. Igyekeztünk elérni, hogy nagyon keveset tudjanak kapura lőni, vagy ha már eljut a labda odáig, akkor Misinek minél könnyebb dolga legyen a lövések hatástalanításával – mondta Milán.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös farkasfalkájának tagjai szerdán hazatérnek otthonaikba egy rövid pihenésre, a csapat legközelebb április 8-án találkozik, hogy felkészüljenek az április 16-i Vecsés elleni Ligakupa-elődöntő első meccsére. – Rég voltam otthon, ezért a keddi levezető edzés után egyből Orosháza felé veszem az irányt. Nem tervezek különösen nagy programot magamnak a szünetben, elvégzem a minden játékosnak a szünetre is kiadott edzésprogramot, ezen felül az aktív pihenésé lesz majd a főszerep – mondta Varsandán Milán.