Februárra megújul a városi sportcsarnok
| Kategória: Híreink

Elkezdődött a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok felújítása. A csarnok új sportpadlót kap, valamint megújul a légkondicionáló rendszer és a világítástechnika is. A közel 270 millió forintos beruházást TAO-pályázatból és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával tudja megvalósítani a Gyöngyösi Kézilabda Klub. A munkálatok a tervek szerint februárban befejeződnek.

Megújul a következő két hónapban a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok. A felújítási munkálatok december 15-én kezdődtek, a csarnok vadonatúj sportpadlót kap, megújul a világítástechnika és légkondicionáló rendszert is kiépítenek.

Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke a felújítás kapcsán elmondta: régi álmuk válik valóra, a tizenkét éves sporttalaj felújítása ugyanis már időszerű volt, ráadásul a munkacsarnok építése kapcsán megbizonyosodhattak róla, hogy mennyit fejlődtek a talajok az elmúlt több mint egy évtizedben – a bemelegítőcsarnokban ugyanis a legkorszerűbb Gerflor talajt fektették le, amely ezután a Dr. Fejes András Sportcsarnokban sportolókat is szolgálni fogja.

Régi probléma volt a csarnok megfelelő hőmérsékletének biztosítása is, különösen a nyári hónapokban volt tapasztalható olyan meleg, amely nem csak a sportolók, hanem a szurkolók számára is szó szerint izzasztó volt, a légkondicionáló berendezés beépítésével azonban várhatóan ez is megoldóik majd.

A felújítás harmadik eleme a világítástechnika korszerűsítése, a csarnok fényforrásait LED-es lámpákra cserélik, amely nem csak energiahatékonységi szempontból lesz fontos előrelépés, de a mérkőzések, egyéb rendezvények látványának kialakításában is új lehetőségeket teremt. Ezen a területen jelenleg rendkívül nehézkes az alapanyag-beszerzés, de a kivitelezők bíznak benne, hogy a kitűzött februári határidőre ez a beruházás is megvalósulhat majd.

A három elemből álló felújítás összesen 270 millió forintból valósul meg, aminek fedezetét a tao-források bevonásával és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával teremtette elő a Gyöngyösi Kézilabda Klub.

Mivel a munkák csak februárban fejeződnek be, a következő két hónapban a HE-DO B. Braun Gyöngyös sem tudja használni a hazai pályáját jelentő sportcsarnokot, így januári Liga Kupa-mérkőzéseinket idegenben játsszuk majd. Terveink szerint azonban a február 19-én esedékes, Csurgó elleni bajnokit már a megújult Dr. Fejes András Sportcsarnokban rendezhetjük.