Farkasok a tigrisek ellen
| Kategória: Híreink

A gyöngyösi farkasok a tatabányai tigrisek ellen: az őszi idény egyik legnehezebb összecsapására készül a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely a Grundfos Tatabánya csapatát fogadja a K&H liga őszi utolsó hazai mérkőzésén.

Óriási feladat vár a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatára az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban: a gyöngyösi farkasfalkának az EHF-kupa csoportkörébe jutott Grundfos Tatabánya tigrisei ellen kell megvédenie hazai veretlenségét.

– Nagyon erős ellenfél a Tatabánya, egy nemzetközi kupában résztvevő csapat, amely évek óta ott van a bajnokság élmezőnyében a Veszprém és a Szeged mögött – mondja Konkoly Csaba vezetőedző, aki azt is elárulta, hogyan készült csapata az eddigi talán legnehezebb mérkőzésére. – Az elmúlt héten próbáltuk azokat a hibákat kijavítani, amelyek a Vác elleni végjátékot jellemezték, vagyis a technikai hibák kiküszöbölésén, a páros kapcsolatok finomításán dolgoztunk. Felkészülten várjuk a Tatabányát, szeretnénk hazai pályán jó kézilabdát nyújtani ellenük, amiben benne van akár a győzelem lehetősége is – zárta szavait Konkoly Csaba.

A Tatabányával szemben kellemes emlékeket őriznek farkasaink, az előző szezonban ugyanis csak a mieink tudták oda-vissza legyőzni a tigriseket, akik a mostani kiírásban a Veszprém és a Szeged mellett csak a Ferencvárossal és a Csurgóval szemben maradtak alul. Ellenfelünket nem kerülték el a sérülések a szezonban, azonban így is sikerült kiharcolniuk a bejutást az EHF-kupa csoportkörébe. A hazai élvonal tabelláján a negyedik pozíciót foglalják el, egy ponttal vannak lemaradva a harmadik helyen tanyázó mieink mögött. A mezőny azonban roppant sűrű, a harmadik Gyöngyös és a nyolcadik Komló között mindössze három pont a távolság, ezért minden megszerezhető pontnak óriási jelentősége van. Abban biztosak lehetünk, hogy a gyöngyösi játékosok mindent megtesznek majd azért, hogy a Tatabánya ellen is megőrizzék hazai veretlenségüket, és a afelől sem lehet kétségünk, hogy most is megkapják a biztatást a lelátóról, így egy küzdelmes mérkőzésnek, igazi kézilabdacsemegének lehetnek szemtanúi, akik kilátogatnak szombaton a Dr. Fejes András Sportcsarnokba.

Érdemes lesz korábban érkezni, felvezetésként U23-as csapatunk NB II-es mérkőzést játszik a DEAC ellen, amely 16 órakor kezdődik. A két győzelemmel bíró juniorok az eddig mindössze egy pontot elhullajtó éllovast fogadják, a fiataloknak tehát igazán szükségük lesz a biztatásra, hogy helyt álljanak a felnőtt mezőnyben jóval nagyobb rutint képviselő ellenfelükkel szemben.

K&H férfi kézilabda liga, 12. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Grundfos Tatabánya
2019. december 7. szombat, 18:00
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Horváth Péter, Marton Balázs

Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet, 11. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös U23 – DEAC NK KFT
2019. december 7. szombat, 16:00
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Acsai László, Babity Máté