Ez nagyot fog szólni
| Kategória: Híreink

Az új évet egy nagyléptékű és remélhetőleg hosszú távon is jelentős minőségbeli javulást eredményező beruházás megvalósításával indítottuk el. Megkezdődött a csarnok vadonatúj, korszerű hangtechnikai rendszerének kiépítése.

– Régen tervben volt már olyan szintű hangtechnikai rendszer megvásárlása és telepítése, amely méltó minőségben segíti a hazai kézilabda-mérkőzések és egyéb események hangosítását. Csaknem két évvel ezelőtt indult el a pályázati és beszerzési folyamat, de mint annyi minden mást, a Covid-helyzet ezt is keresztülhúzta, többek között a szükséges eszközök beszerzését is megnehezítette. Idén januárban végül azonban el tudtuk kezdeni a kivitelezést, nagy részben tao-forrásokból, több mint 1 millió forint önerővel és az önkormányzat támogatásával valósulhat meg a csaknem 20 millió forint értékű beruházás – mondta el Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke.

– Olyan, valóban magas szintű, professzionális hangtechnikai rendszert telepítünk, amely minden túlzás nélkül megállná a helyét az országban bárhol, bármelyik csarnokban. Az elsődleges cél a nézőtér és a küzdőtér teljes lefedése volt olyan hangképpel, amely minőségében és hangerejében is elégséges bármilyen rendezvény hangosítására, és megfelel a kor követelményeinek. A rendszer flexibilitásának köszönhetően csatolható lesz a nem sport jellegű rendezvények, például koncertek kiegészítő hangosításához, így emelve azok minőségét is. Az amerikai BOSE cég termékei garanciát adnak a kompromisszumok nélküli minőségre – mutatta be a telepített rendszert Tóth Péter, a kivitelező TPC Kft. ügyvezetője.

A telepítés ütemtervének megfelelően a tavaszi bajnoki szezon kezdetkor már a vadonatúj hangtechnikát hallhatjuk a csarnokban. Reméljük, hogy ezzel is sikerül klubunknak hozzájárulni a fantasztikus hangulatú hazai mérkőzéseink és a csarnokban rendezett egyéb rendezvények még színvonalasabbá tételéhez.