Elvitte a két pontot a Fradi
| Kategória: Híreink

A HE-DO B. Braun Gyöngyös hazai pályán játszva alulmaradt a nagy rivális Ferencvárossal szemben a K&H ligában. Farkasaink vasárnap Dabason javíthatnak.

Hosszú idő után újra hazai környezetben léphettek pályára a gyöngyösi farkasok. A találkozó egy igazi rangadóhoz méltóan nagy tempóval kezdődött. Az első öt percben 3-1-es előnyre tettünk szert, azonban a ferencvárosi együttes hamar jelezte, hogy komoly célokkal érkeztek, így hamar ki is egyenlítettek. Sajnos az emberelőnyös lehetőségeinket nem tudtuk maximálisan kihasználni, viszont Gráf Martin magabiztosan értékesítette a hétmétereseinket, Merkovszki Pál szép védésekkel támogatta a védelmet hátulról. Közel húsz perc elteltével 11-10-re vezettünk. A 22. percben kettős emberhátrányba kerültünk, amelyet kihasználva a vendégek megfordították a találkozó állását. Konkoly Csaba 11-14-es ferencvárosi vezetésnél magához hívta tanítványait. Az első játékrész lezártáig egy gólt sikerült lefaragnunk hátrányunkból, így 13-15-ös eredménnyel vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidő kezdetén továbbra sem volt hiány a kétperces kiállításokból egyik oldalon sem, viszonylag ritkának számított, ha mindkét csapat teljes létszámmal volt jelen a játéktéren. Negyven perc elteltével 19-20-ra még mindig a vendég alakulat volt lépéselőnyben, azonban a játék elemeiben mutatott pozitív változásokat a farkasfalka. Ezt követően sajnálatos módon kisebb rövidzárlat következett a hazai játékban, melynek köszönhetően négygólosra duzzadt a különbség a két együttes között. Az összecsapás utolsó tíz percének 23-27-es állással vágtak neki a csapatok. Tóth Mihály remekül szállt be a mérkőzésbe, fontos pillanatokban sikerült hárítania, de ez nem tűnt elégnek ahhoz, hogy átlendítse Németh Tamásékat a nehéz perióduson. Nagy változást nem hozott a végjáték, a rangadón 27-31-re győzött az FTC csapata.

A zárt kapuk mögött rendezett találkozót YouTube-csatornánkon élőben közvetítettük.

K&H férfi kézilabda liga, 6. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Ferencvárosi TC 27-31 (13-15)

Gyöngyös: Merkovszki, Tóth, (kapusok) Urbán 1, Németh 4, Halász, Papp 2, Ubornyák 3, Hegedűs, Gábori 1, Duris 1, Vilovski 3, Gerdán, Herceg 1, Gráf 5, Markez 6. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

Ferencváros: Deményi, Győri, (kapusok) Schuch, Bognár, Füzi 5, Nagy 3, Schäffer 1, Ónodi 3, Imre, Pordán 1, Andelic 1, Karai, Prainer 1, Mikita 1, Bujdosó 7, Kovacsics 8. Vezetőedző: Horváth Attila.

Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér

Hétméteresek: 5/5 ill. 5/4
Kiállítások: 10perc ill. 12perc

Értékelések: