Elvesztettük veretlenségünket
| Kategória: Híreink

A Ferencvárostól szenvedte el első vereségét a bajnokságban a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Sérülésektől és betegségektől tizedelt farkasfalkánk 41-28 arányban maradt alul az Elek Gyula Arénában.

A nyáron Lékai Mátéval, Balogh Zsolttal és Borbély Ádámmal megerősített Ferencváros az egyik legerősebb ellenfél a bajnokságban, ráadásul falkánk sérülések és betegségek által megtizedelve utazott a fővárosba: mások mellett Dino Hamidovic, Martin Potisk és Gábori Máté is a maródiak között volt, az irányítóink közül csak Schmid Péterre és Gráf Martinra számíthatott Bíró Balázs vezetőedző, aki a lehetséges 16 helyett csak 15 játékost tudott nevezni a találkozóra.

A mérkőzés első negyedórájában jól tartottuk a lépést a fővárosiakkal, a 8. percben két góllal vezettünk (3-5). A 10. percet követően támadásban többször is belehibáztunk, így A Fradi előbb 6-6-ra egyenlített, majd a 15. percre háromgólos előnyt dolgozott ki (10-7). Bíró Balázs ekkor elérkezettnek látta az időt az első időkérésre, ami után még tudtunk szépíteni, azonban a hazaiak előbb visszaállították a háromgólos vezetést, majd növelni is tudták, 10 perccel a félidő vége előtt már öttel mentek (15-10). Támadásban továbbra is sok hibával játszottunk, amit a házigazdák könyörtelenül megbüntettek, és gyors tempóban tették közé a gólokat, a 26. percben már 19-11-re vezettek. Két góllal ekkor közelebb tudtunk zárkózni, a hazaiak időkérése után azonban visszaállt a különbség, a végén pedig büntetőt hibáztunk, így kilencgólos hátránnyal vonultunk a szünetre (22-13).

A második félidő első percében a mérkőzésen első alkalommal kerültünk emberhátrányba, ennek ellenére a játékrész első találatát mi szereztük, köszönhetően Tomicnak, aki kivédte a Fradi büntetőjét. A kilencgólos különbség állandósulni látszott, és ezen az sem változtatott, hogy a játékvezetők a 34. percben piros lappal végleg kiállították Füzit a hazai csapatból. Farkasaink küzdöttek, és a 39. percre mínusz hétre zárkóztak, de a zöld-fehérek hamar lehűtötték a kedélyeinket, és a találkozó 43. percére már 10 góllal léptek el (30-20). Bár ekkor még visszakapaszkodtunk a lélektani határ alá, sokáig nem tudtuk ott tartani magunkat, a 47. percben 11 volt a különbség (33-22), és az utolsó öt percre is 11 gólos hazai előnnyel fordultunk (37-26). Innen azonban zsinórban három hazai találat következett, amivel elszállt az esélyünk arra is, hogy tíz alatt maradjunk. Végül 41-28-as vereséget szenvedtünk, ezzel a negyedik fordulóban elveszítettük bajnoki veretlenségünket.

A folytatás is kőkemény lesz farkasaink számára, akik október elsején a Telekom Veszprémhez utaznak, majd október végéig a Tatabányával és a Szegeddel is találkoznak, miközben lejátsszák Ligakupás párharcukat a Dabas ellen.

K&H férfi kézilabda liga, 4. forduló
Ferencvárosi TC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 41-28 (22-13)
Budapest, 500 néző
V.: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Ferencváros: Borbély, Győri (kapusok), Bognár, Füzi 1, Nagy 7, Ónodi-Jánoskúti 4, Imre, Balogh, Pordán 3, Debreczeni 2, Prainer 4, Lékai 3, Csörgő 2, Mikita 2, Bujdosó 7 (4), Kovacsics 6. Edző: Pásztor István.

Gyöngyös: Bartucz, Tomic (kapusok), Nkousa 2, Halász 3, Jaros, Varsandán 1 (1), Bura 8, Hegedüs 3, Lakosy 2, Schmid 2, Gerdán, Schaffer 1, Gráf 2, Jóga 1, Menyhárt 3. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1.