Elkezdtük a munkát
| Kategória: Híreink

Megkezdte a munkát a HE-DO B. Braun Gyöngyös élvonalbeli kézilabda-csapata, a farkasok január 4-én találkoztak először az új évben, és hamarosan Ligakupa-mérkőzésen lépnek pályára.

A tabella 8. helyéről várja a tavaszi szezont a HE-DO B. Braun Gyöngyös a K&H ligában, ahol a csapatok mérkőzéseik felét játszották le 2022 év végéig, a folytatásra azonban még egy bő hónapot várni kell. Az első 13 mérkőzése során 6 vereség és 1 döntetlen mellett 6 győzelmet elérő gyöngyösi farkasfalka azonban addig sem pihen: az új év felmérésekkel és erőnléti edzésekkel kezdődik, januárban pedig három Ligakupa-meccs és két edzőmérkőzés vár Bíró Balázs tanítványaira, akik a február 10-ei bajnoki rajt előtt a Magyar Kupában is pályára lépnek.

– Belevetettük magunkat a munkába, a felmérések után a nyárinál kevesebb lesz a száraz erőnléti edzés, a labda nélküli munka, már az elejétől nagy hangsúlyt fektetünk a labdával történő gyakorlásra. A felkészülés első harmadában lejátsszuk hátralévő Ligakupa-meccseinket, azt követően külföldi játékosainkat is többet tudjuk majd foglalkoztatni – osztotta meg a következő hetek feladatait Bíró Balázs vezetőedző, aki a játék több elemében is változtatásokat tervez. – Az őszi idény tapasztalatait levonva látjuk azt, hogy milyen változtatásokra lesz szükség ahhoz, hogy a játék majd’ minden elemében előre tudjunk lépni. Az egyéni teljesítményeket is javítani szeretnénk, úgy látom ugyanis, hogy jelentős tartalék van még ebben a csapatban. Fontos cél a stabilitásunk megőrzése, de ha jól dolgozunk, egy-két bravúrra is képesek lehetünk majd a bajnokság második felében – fejezte ki reményeit a vezetőedző.

Az edzésmunka január 4-én délután kezdődött, a héten felmérések zajlanak, majd a jövő héttől már taktikai és erőnléti edzések is szerepelnek a programban. Az új évben először január 13-án, pénteken játszanak tétmérkőzést a farkasok, akik Ceglédre utaznak majd a Liga Kupában. Január 17-én, kedden a Kecskeméttel mérkőzünk meg a versenysorozatban, és miután ellenfelünk lemondott pályaválasztói jogáról, mindkét találkozót Gyöngyösön rendezzük majd 10:30-tól, valamint 17 órától. Január 24-én a Tatabánya érkezik Gyöngyösre edzőmérkőzésre, január 27-én pedig Budakalászon játszunk felkészülési mérkőzést. Február ellején Magyar Kupa-mérkőzés vár a farkasokra Balatonfüreden, a IV. forduló találkozóját ˘február 3-án 18 órától játsszák a csapatok.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös januári programja:

  • 2023. január 13. 18:00 Ceglédi KKSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös (Liga Kupa)
  • 2023. január 17. 10:30 Kecskeméti TE – HE-DO B. Braun Gyöngyös (Liga Kupa, Gyöngyösön)
  • 2023. január 17. 17:00 HE-DO B. Braun Gyöngyös – Kecskeméti TE (Liga Kupa)
  • 2023. január 24. 18:00 HE-DO B. Braun Gyöngyös – MOL Tatabánya KC (felkészülési mérkőzés)
  • 2023. január 27. 15:00 CYEB-Budakalász – HE-DO B. Braun Gyöngyös (felkészülési mérkőzés)
  • 2023. február 3. 18:00 Balatonfüredi KSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös (Magyar Kupa)