Elismerte a gyöngyösi utánpótlásedzők munkáját a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amelynek soraiban három volt gyöngyösi kézilabdázó is szerepel. Utánpótlásnevelésünk közben újabb fontos mérföldkőhöz érkezett, miután Majzik Henrietta átvehette a szakmai képesítés legmagasabb szintjét jelentő mesterezdői oklevelet.

Az idei szezonban már hagyomány a Nemzeti Kézilabda Akadémiánál, hogy a mérkőzésekre meghívják NB I.-es csapatuk játékosainak nevelőedzőit és korábbi klubjuk képviselőit. A NEKA Facebook-oldalán azt írta, a legutóbbi alkalom különleges volt, hiszen a HSA NEKA keretében három olyan kézilabdázó szerepel, akik a Gyöngyösi Kézilabda Klub színeiben kezdték pályafutásukat. Kovács Gergő a nevelőedzőjét, Kőrösi Fruzsinát, Bodócs Marcell a pályafutását elindító Temesvári Martint, Sisa Erhard pedig Nagy Attilát, a GYKK elnökét köszöntötte egy-egy ajándékcsomaggal – a klubelnök az egyéb elfoglaltságai miatt távol maradni kényszerült Köves Pétert is képviselte az eseményen. A NEKA elismerését fejezte ki klubunk munkatársainak munkájáért, akiknek köszönhetően több tehetség került már a Nemzeti Kézilabda Akadémiára.

A gyöngyösi utánpótlásnevelés szakmai színvonala folyamatosan fejlődik, klubunk immár két mesteredzővel is rendelkezik, miután november közepén Majzik Henrietta is átvehette az Európai Kézilabda Szövetség mesterdzői képzésén szerzett oklevelét, ami a legmagasabb szintű szakmai képesítést jelenti. Rosta István utánpótlás-igazgató mellett Majzik Henriatta a második edző a klub kötelekében, aki ezzel a képzettséggel rendelkezik, mellettük számos szakedző dolgozik a gyerekek mellett.