Elhoztuk a két pontot Egerből
| Kategória: Híreink

Bár öt góllal is vezetett, a kiélezett végjátékban Németh Tamás utolsó másodpercben szerzett góljával hozta el a két pontot Egerből a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata.

Németh Tamás volt a nap hőse

A szerdai, Cegléd elleni mérkőzés után néhány nap elteltével újra pályára lépett a farkasfalka. A szomszédvári rangadó kiegyenlítetten indult, mindkét oldalon a kemény védekezés volt a jellemző, melyet az eredmény is tükrözött. Hét perc elteltével csupán 1-2 volt a mérkőzés állása. A 10. percben emberelőnybe került a csapat, melynek során nem sikerült nagyobb különbséget kialakítani, azonban a támadások egyre pontosabbak lettek, így 6-8-ra vezettek Uros Vilovskiék. Az első játékrész hajrájában Tóth Mihály fontos védéseket mutatott be, Gráf Martin jól szervezte a játékot elöl, a lefújás előtt öt perccel 8-10 állt az eredményjelzőn. A félidő 9-11-es gyöngyösi vezetéssel ért véget.

Jól kezdtük a második játékrészt, Gráf hétméteresével már hárommal vezettünk. Az egri együttes egyre csak zárkózott, a 38. percben az egyenlítésért is támadhattak. A védőfal és Tóth Mihály kapcsolata feljavult, Herceg és Halász fontos gólokat lőttek, újra hárommal vezettünk. A 42. percben 12-15-ös eredményt követően a hazaiak mestere időt kért. Az összecsapáson először négy, majd ötgólos előnyt tudhattunk magunknál. Tíz perccel a találkozó vége előtt újra egy gólra, 17-18-ra zárkózott a hazai csapat, Konkoly Csaba magához hívta csapatát a sorok rendezése érdekében. Az 57. percben először egyenlíteni tudtak a megyeszékelyiek. Ekkor Gráf betörésből, Herceg pedig a saját térfeléről volt eredményes. Tíz másodperccel a lefújás előtt ismét egál volt, majd Németh utolsó másodperces góljával sikerült elhozni a két pontot Egerből. A szomszédvári rangadó 25-26-os győzelemmel zárult.

K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló
SBS Eger – HE-DO B. Braun Gyöngyös 25-26 (9-11)
Zárt kapus mérkőzés
V.: Paska Dániel, Vastag Sámuel
Eger: Moscoso, Balogh (kapusok), Holdosi 1, Kiss, Machac 5, Tóvizi, Kovács 1, Lezák 7, Szepesi, Tóth 1, Rédei 1, Schmidt 3, Száva 1, Szuharev 2, Bernatonits 3, Mándy. Edző: Tóth Edmond.
Gyöngyös: Merkovszki, Tóth (kapusok), Urbán 1, Németh 5, Varga, Halász 3, Jaros 2, Varsandán, Hegedűs 2, Gábori 1, Gulyás, Vilovski 2, Rosta, Gerdán, Herceg 7, Gráf 3. Edző: Konkoly Csaba.
Hétméteresek: 1/1 ill. 4/6
Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc