Elhoztuk a két pontot Dabasról
| Kategória: Híreink

Ötgólos győzelmet aratott Dabason a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a szezon utolsó előtti bajnoki mérkőzésén.

Fotó: Fazekas Ákos Ábel

A bajnokság végéhez közeledve a már biztos bennmaradó Dabas otthonába látogatott a farkasfalka. Nagy tempót diktált mindkét csapat az első pillanattól kezdve, a hazaiak üres kapus játékkal próbálták meglepni védelmünket. A 14. percig teljesen kiegyenlítetten zajlott a találkozó, majd 8-8-as állásról egy 0-4-es szériát produkálva elléptünk a vendéglátóktól. Támadásban akadtak hibáink, de Tomic bravúros formájának köszönhetően nem fenyegetett az a veszély, hogy csökkenjen előnyünk. A találkozó komolyságát mutatta az is, hogy kétperces kiállításokból sem volt hiány, hét darab került kiosztásra. Varsandán utolsó pillanatos találata után fújták le a játékvezetők az első harminc percet, amit követően 17-14-re vezettünk.

Fotó: Fazekas Ákos Ábel

A folytatásban is hoztuk az első félidőben mutatott játékképet, a beállójátékunk ismét nagyon jól működött, Hegedűs és Vilovski is megszórta magát. Ha nem ők jutottak szerephez, akkor Ubornyák gyorsasága szedte szét a hazaiak védelmét. Az előnyünk folyamatosan nőtt, a végjátékhoz érve az addigi legnagyobb, nyolcgólos különbséget jegyeztük (22-30). Belefutottunk a végére egy kettős emberhátrányba is, ami során a hazaiak faragni tudtak hátrányukból, de győzelmünk nem forgott veszélyben. Végig uralva a mérkőzést, 33-28-as győzelmet aratva zsebeltük be a két pontot a Dabas otthonából, és ezzel nagy lépést tettünk a bajnoki tabella hatodik helyének megszerzése felé.

Fotó: Fazekas Ákos Ábel

K&H férfi kézilabda liga, 25. forduló
Dabas KC VSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös 28-33 (14-17)
Dabas, 600 néző
Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor

Dabas KC VSE: Holló 1, Pallag, (kapusok) Váczi 1, Garajszki 2, Győrvári, Zatureczki, Horváth 4, Horvat 1, Laurinyecz 2, Tarabochia 6, Szöllősi 5, Kollonay, Katona, Hutvágner 1, Ács 2, Kende 3. Edző: Tomori Győző.

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Tomic, (kapusok) Vasic, Nkousa, Ubornyák 6, Jaros, Varsandán 5, Hegedűs 5, Gábori 3, Duris 3, Vilovski 4, Gerdán, Papp, Hamidovic 4, Markez 3. Edző: Kiss Dániel.

Hétméteresek: 1/2, ill. 4/6.
Kiállítások: 10, ill. 16 perc.