Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Buzogány Barna.

– Elég sok gratuláló üzenetet kapok mostanában, ami igen jól esik. Szülővárosomból, az erdélyi Székelyudvarhelyről is sokan hívtak fel, hogy megdicsérjék a játékomat. Szerintem még életemben nem kaptam ennyi pozitív visszajelzést az emberektől – mondta Buzogány Barna.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös tavaly nyáron Székelyudvarhelyről igazolt fiatal játékosa az elmúlt meccseken remek formában őrzi a sárgamezesek kapuját – a Csurgó elleni bajnokin és a Dabas elleni Ligakupa-visszavágón is elévülhetetlen érdeme volt a győzelemben. – Meccsek után sokáig dolgozik bennem az adrenalin, így nehezen megy az alvás. A Dabas elleni mérkőzést követően csak hajnali kettőkor tudtam elaludni – mondta Barna.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös a Ligakupa legjobb négy csapata közé jutott. – A lehetséges ellenfelek közül az Egert vagy a Vecsést szeretném kapni a döntőbe jutáshoz. A Csurgói KK kicsit nehezebb falat lenne, de most róluk is kellemes emlékeink vannak a néhány nappal ezelőtti, felettük aratott győzelmünk miatt – magyarázta Barna.

A gyöngyösi együttesre azonban most szombaton már egy újabb kőkemény bajnoki mérkőzés vár a CYEB Budakalász otthonában. – A bajnokság vége már belátható távolban van, s mivel a Kalásznak csak 9 pontja van, ezért mindent beleadnak majd a meccsen, hiszen a kiesés elől menekülnek. Nekünk ezért még többet kell majd beleadnunk, hiszen nagyon fontos 2 pontért utazunk Pest megyébe – mondta a hálóőr.

Barna a Budakalász elleni győztes hazai meccsen az őszi szezonban betegsége miatt nem lépett pályára. – Videózással készülök rájuk, és nekik is meg szeretném mutatni, hogy milyen jó formában vagyok. Remélem, kapok lehetőséget a mérkőzésen, hiszen a kezdő kapus személyéről mindig csak a meccs előtt az öltözőben dönt az edzőnk – közölte a fiatal kapus.

Barna a Gyöngyösön töltött bő fél év alatt rengeteget fejlődött. – Ebben nagy segítségemre volt a kapusedzőnk, Bíró Imre, illetve az a sok edzésmunka, amit az alapozás óta végzünk. Korábbi csapatomnál is sok volt a tréning, de a Gyöngyösnél valahogy jobb ütemben zajlik minden. Amikor már nagyon fáj, és nagyon fáradt vagy, akkor kell még jobban odatenned magad a tréningen, hogy még jobb lehess. Nekem bevált ez a recept – mondta.

Barna családja Gyöngyöstől több száz kilométerre lakik Erdélyben. – Húsvétkor lesz egy kis szünetünk, amikor haza tudok látogatni. A családom pedig az utolsó bajnoki mérkőzésünket a helyszínen nézi majd meg. Persze, ha bejutnánk a Ligakupa döntőjébe, arra is biztosan ellátogatnának. Remélem így lesz – mondta Buzogány Barna.