Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Buzogány Barna.

– Igazán klassz lenne, ha a csapat jó és eredményes játékkal meg tudna ajándékozni a születésnapomon egy Ligakupa-győzelemmel, aminek kivívásában én is fontos szerepet játszhatnék – mondta Buzogány Barna. A HE-DO B. Braun Gyöngyös tavaly nyáron Székelyudvarhelyről igazolt fiatal kapusa május 25-én lesz 20 éves, a Ligakupa visszavágóját egy nappal születésnapja előtt játssza a csapat Csurgón. Barna a Somogy megyei alakulat elleni hazai bajnokin remek formában védett, ami nagyban hozzájárult a Csurgóval szembeni gyöngyösi győzelemhez. – A bajnokságból már csak egy teljesen tétnélküli mérkőzésünk van hátra szombaton a Vecsés ellen. Remek érzés, hogy a fix hatodik hely tudatában léphetünk pályára ellenük, így csak arra kell koncentrálnunk, hogy a Ligakupában szóhoz jutó játékosok ezen a meccsen minél jobban begyakorolják éles helyzetben a különböző taktikai elemeket támadásban és védekezésben. Ettől függetlenül nem lehet kérdés, hogy a bajnokságtól is győzelemmel szeretnénk búcsúzni – mondta Buzogány Barna.

A fiatal kapus reméli, hogy a Ligakupa első gyöngyösi mérkőzésén a csapat legalább 5 gólos előnyt tud majd kivívni a visszavágóra. – A Csurgó otthon nagyon erős ellenfél, ezért hazai környezetben mindent meg kell tennünk jövő kedden a minél nagyobb arányú győzelemért. Bár a meccset hétköznap játsszuk, reméljük, hogy nagyon sok szurkoló jön majd ki a csarnokba buzdítani minket, hiszen nekünk a drukkerek jelentik a nyolcadik embert a pályán. Nagy dolog eljutni egy kupasorozat fináléjába, amit mindképpen meg szereznénk nyerni – magyarázta Barna. A találkozóra a belépés ingyenes lesz.

A hálóőr Gyöngyösön ünnepli majd születésnapját, hiszen még részt kell vennie a gárda évzáróján. – Május végén utazok haza Székelyudvarhelyre, ahol majd a családdal és a barátokkal is megüljük a kerek évfordulóm. Az első gyöngyösi évemet maximalista ember lévén nem mondanám teljesen 100 százalékosnak, hiszen volt néhány kisebb hullámvölgyem. A következő szezonban remélhetőleg még jobb teljesítményt tudok majd nyújtani, hiszen elég fiatal vagyok, és tudok még hová fejlődni. Ráadásul az első évemet töltöttem a magyar NB I-ben, a következő bajnokságban viszont már ismerős lesz a közeg – mondta a hálóőr.

Barna nyári terveiről is mesélt. – Egy nagyjából 15 fős baráti társasággal június közepén tengerparti nyaralást tervezünk. Valószínűleg Görögországot választjuk majd úti célnak. A családdal is egy tengerparti kiruccanást tervezünk, de ennek még nincs meg a pontos helyszíne – mondta Buzogány Barna.