Együtt lazított a csapat a szurkolókkal
| Kategória: Híreink

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a B. Braun Gyöngyös játékosai és a csapat szurkolói az új szezon kezdete előtt egy kötetlen hangulatú kerti partin beszélik meg azokat a kérdéseket, amelyek a leginkább foglalkoztatják a drukkereket. Ez idén is így volt, a legtöbben pedig érthetően az új igazolású játékosokra voltak kíváncsiak.

A Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klub évek óta megrendezi a szokásos évadnyitó kerti partiját, amelynek legfontosabb célja, hogy a játékosok és a szurkolók közelebb kerüljenek egymáshoz.

– Szeretnénk, hogy minél nagyobb legyen az egység a játékosok és a szurkolók között, ezért rendezünk évente többször hasonló eseményt, amelyeken a drukkerek olyan kérdésekre is választ kaphatnak, amiket a pálya mellől, a mérkőzések alatt nem tudnának feltenni – mondja Erdei Mihály, a Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klub elnöke, aki büszke rá, hogy mindig nagy érdeklődés övezi ezeket a jó hangulatú összejöveteleket.

0722 kertiparti21

Gulyás nélkül elképzelhetetlen egy ilyen összejövetel.

A legnagyobb érdeklődés természetesen a B. Braun Gyöngyös új igazolású játékosai felé irányult, Bakos György és Marczinkó Máté azonban állta a kérdések rohamát, és készséggel válaszolt valamennyire.

– Örülünk, hogy megismerkedhettünk a szurkolók egy részével, ez is sokat segít a beilleszkedésben – mondja Bakos György, aki Marczinkó Mátéval együtt a PLER csapatától igazolt Gyöngyösre. – Egyébként sem hiszem, hogy bármilyen nehézségbe ütköznénk ezen a téren, hiszen a csapattársakat ismertük, egyből befogadtak bennünket, és a szakmai munka is kiváló, szóval minden együtt van az eredményes felkészüléshez.

0722 kertiparti16

Bakos György és Marczinkó Máté hamar megtalálták a közös hangot az új társakkal.

Persze a fővárosi pörgés után a kevésbé pezsgő gyöngyösi élet némi megszokást igényel, de Bakos György és Marczinkó Máté egyként hangsúlyozta: a Mátra közelsége és a fantasztikus levegő mindenért kárpótolja őket. Láthatóan jól megtalálta a helyét az új közegben a négy junior korú fiatal, Nagy Bence, Tóth Ádám, Koncz András és Munkácsi Robin is, akik szintén most először találkozhattak a gyöngyösi drukkerekkel.

A szurkolókkal közös kerti partinak a vezetőedző is örült. Gulyás István hangsúlyozta: minden lehetőséget meg kell ragadni a csapategység összekovácsolására.

Igyekszünk az edzésmunkában is az optimális terhelést megtalálni, és ebbe abszolút belefér egy-egy ilyen kötetlenebb este is, ami akár öt-tíz edzésnél is többet ér, ezért nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy ezt minden évben lehetővé teszik. Nem csak a játékosok, a szurkolók, de az egész város előnyét láthatja egy ilyen estének, ha ugyanis a csapat körül barátságos, családias a légkör, az jó hatással van a játékosok teljesítményére, és így még tovább tudják öregbíteni a város hírnevét.

0722 kertiparti07

Mindenki jól érezte magát.

Ez is volt az est szervezőinek egyik célja: a kézilabdacsapatot minél több jelenlegi és reménybeli szurkolóhoz közel vinni, hogy aztán a bajnokság alatt sok-sok ember kóstolhasson bele abba a felejthetetlen hangulatba, amitől a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban hétről hétre sok száz szurkoló és néző karja lesz libabőrös.