Mozdulj ránk! címmel tart mozgalmas beiskolázási sportdélutánt a Gyöngyösi Kézilabda Klub, a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I-es férfi kézilabdacsapat és a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium október 17-én 16 és 18 óra között a gyöngyösi Dr. Fejes András Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban, ahova várják a kézilabda és a középiskolai továbbtanulás iránt érdeklődő gyerekeket és szüleiket.

– A Gyöngyösi Kézilabda Klub az egyesület hosszútávú utánpótlás-fejlesztési programjának részeként ezen a napon ír alá egy együttműködési megállapodást a Deák gimnáziummal. Klubunk vállalja, hogy az iskola tanulói körében népszerűsíti a kézilabdázást. Részt fogunk venni a gimnázium által szervezett általános iskoláknak tartandó bemutató napokon, és segítséget nyújtunk a felvételi előtt álló tanulóknak a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium megismertetésében. Hatalmas utánpótlás bázissal rendelkezünk, ezért saját, a középiskolai tanulmányaik megkezdése előtt álló játékosaink és szüleik körében is népszerűsítjük a gimnázium képzéseit. Szükség esetén a felvételi eljárásban is az intézmény segítségére leszünk – mondta Rosta István, a Gyöngyösi Kézilabda Klub utánpótlás-igazgatója.

A Deák Ferenc Gimnázium cserébe vállalja, hogy támogatja és segíti jelenlegi és leendő kézilabdás tanulóik sportolását az edzéseken és a kézilabda mérkőzéseken való részvételük megteremtésével. Az iskola folyamatos tájékoztatást ad kézilabdás tanulóik tanulmányi helyzetéről a Gyöngyösi Kézilabda Klubnak, hogy a sportolás még véletlenül se menjen a tanulás rovására.

A klub és a gimnázium egymást népszerűsítő programsorozatának első felvonása lesz a Dr. Fejes András Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban rendezett október 17-i beiskolázási sportdélután. Az érdeklődők Harsányi Gergely 179-szeres volt magyar válogatott jobbszélső előadása után megismerkedhetnek a Deák Ferenc Gimnáziummal és az intézmény képzéseivel, a Gyöngyösi Kézilabda Klubban folyó munkával középpontban az utánpótlás-fejlesztéssel, valamint a Liga Kupa címvédő, és a 2019/2020-as NB I-es bajnokságban jelenleg a tabella harmadik helyén álló HE-DO B. Braun Gyöngyös profi kézilabdacsapattal.