Egygólos vereség Tatabányán
| Kategória: Híreink

Derekasan helytállt, de nagy csatában vereséget szenvedett a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata Tatabányán. Farkasaink a szoros végjátékban egy góllal maradtak alul a kék tigrisekkel szemben.

Rögtön a találkozó kezdetén lehúzta a rolót Nagy Benedek, az első tatabányai találatra csak a 6. percben került sor. A Herceg–Markez páros góljainak köszönhetően tíz perc elteltével 2-5-ös vezetést tudhattunk magunknál. A hazai csapat ekkor nagy rohamba kezdett, előbb egyenlítettek, majd a félidő derekán a vezetést is átvették. Harminc perc elteltével 11-9-es eredménnyel vonulhattak pihenőre farkasaink.

A folytatásában is a védekezésé volt a főszerep, Tóth Misi jól szállt be a mérkőzésbe. Herceg Mirkóval nem bírtak a hazaiak, hét góljával ő volt a mezőny legeredményesebbje. A 46. percben sikerült egy gólra zárkózni. Hosszú idő után az 50. percben újra egyenlítésért támadhatott a Konkoly-alakulat, azonban ismét a bányász került lépéselőnybe, így 21-19-re vezettek. A döntő pillanatban nem sikerült ledolgozni a hátrányt, 25-24-es tatabányai sikerrel ért véget az összecsapás.

K&H férfi kézilabda liga, 2. forduló
Grundfos Tatabánya KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 25-24 (11-9)
Tatabánya, 400 néző

Tatabánya: Wyszomirski, Konecny, (kapusok) Molnár 2, Bognár, Juhász 5, Sipos 2, Nemes 1, Hornyák B., Sunajko 3, Ilyés, Balogh 4, Győri 2, Debreczeni, Ancsin 3, Zdolik 1, Hornyák P. 2. Edző: Matic Vladan.

Gyöngyös: Nagy, Tóth, (kapusok) Urbán, Halász, Jaros, Varsandán 5, Ubornyák 3, Hegedűs 3, Gábori 2, Duris, Vilovski, Rosta, Gerdán, Herceg 7, Gráf, Markez 4. Edző: Konkoly Csaba

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
Kiállítások: 10 perc, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/6 ill. 3/3