Egygólos vereség a NEKÁ-tól
| Kategória: Híreink

Egygólos vereséget szenvedett a NEKÁ-tól Balatonbogláron a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Farkasaink kilencperces gólcsenddel kezdték a mérkőzést, azonban felálltak, és a találkozó során többször is magukhoz ragadták a vezetést, viszont a szoros végjátékban alulmaradtak az akadémistákkal szemben.

Nehézkesen kezdtük a mérkőzést: kilenc percig kellett várni az első gyöngyösi gólra, a hazai kaput védő Mikler Krisztián addig összesen négy próbálkozásunkat hárította, a teljes képhez azonban az is hozzátartozik, hogy majd’ két percig kettős emberhátrányban játszottunk. A mi kapunk könnyebben bevehetőnek bizonyult: a NEKA fiataljai kilenc perc alatt négyszer tudtak eredményesek lenni (4-1). Időt kértünk, majd a folytatásban kevésbé volt egyoldalú a játék, és Tomic is bemutatott egy védést, aminek köszönhetően a 13. percben két gólra zárkóztunk (6-4), az első negyedóra végére pedig egyenlítenünk is sikerült (7-7). A hazaiak kértek időt, de a támadásba belehibáztak, így a 18. perc végén átvettük a vezetést. A következő percekben szorosan alakult a találkozó, felváltva potyogtak a gólok, és a kapusok is többször védtek – a mi kapunkban ekkor már Podoba állt –, a 22. percben beállt 10-10-ről így csak a 24. perc derekán léptek el a csapatok (10-11). Lehetőségünk volt kettővel ellépni, ehelyett azonban a házigazdák egyenlíttetek a 28. percben (12-12), majd a negyedik kiállításunk következett, a túloldalon ekkor kettőt jegyzett a jegyzőkönyv. A félidő végén is maradt a döntetlen, 14-14-es állásnál jött a szünet.

Hazai találattal indult a második játékrész, majd újabb NEKA-találat következett (16-14), mi pedig három perc után szereztük ez első találatunkat, amit az a Gráf szerzett, aki az első játékrész végén is több jó megoldással segítette csapatát, és a 35. percben az egyenlítő gól is tőle érkezett (16-16). Lakosy emberelőnyben egalizált (17-17), majd az ő gojával ragadtuk ismét magunkhoz a vezetést (17-18). A 39. percben azonban újra a NEKÁ-nál volt az előny (19-18), amikor ismét emberelőnybe kerültünk. Varsandán váltotta gólra az előnyt, majd Jóga üreskapus góljával vezettünk újra (19-20). Hegedüs góljával lett 20-21, és ismét elpuskáztuk a lehetőségünket, hogy kettővel ellépjünk, helyette egy hazai találatot követően ismét egyenlő volt az állás (21-21). Egy kihagyott büntető után újra a hazaiaknál volt az előny, a 47. percben pedig kettővel vezettek (23-21), mire Bíró Balázs időt kért. A kapunkba visszatért Tomic, Schäffer pedig egy gólra zárkóztatta csapatunkat, a következő pecekben azonban nem csak egyenlítenünk nem sikerült, de a különbség tovább nőtt, tíz perccel a vége előtt már hárommal vezettek a házigazdák (25-22). Az 54. percben 27-24 volt oda, amikor Sótonyi László időt kért, majd még egyet közé tett a NEKA. Ubornyák zárkóztatta üreskapus góllal a csapatunkat (28-25), de a házigazdának minden gólunkra volt válasza, így a különbség öt perccel a vége előtt is három volt (29-26). Három perccel a vége előtt egyre csökkentettük a különbséget (29-28), amit újabb hazai időkérés követett. Emberhátrányba kerültünk az utolsó két percre, ami újabb gólt már nem hozott, egygólos vereséget szenvedtünk a NEKA otthonában.

K&H férfi kézilabda liga, 10. forduló
HSA NEKA – HE-DO B. Braun Gyöngyös 29-28 (14-14)
Balatonboglár, 200 néző
V.: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

NEKA: Deményi, Mikler (kapusok), Krakovszki 9 (2), Sisa 1 (1), Ludmán 3, Kathi, Sztraka 5 (2), Tárnoki, Kovács T., Dely 3, Szücs, Csányi, Gál 1, Karai 1, Molnár 4, Tóth 2. Edző: Sótonyi László.

Gyöngyös: Tomic, Podoba (kapusok), Nkousa, Ubornyák 2, Jaros 2, Varsandán 2 (1), Bura 3, Hegedüs 5, Lakosy 4 (2), Schmid, Edwards, Schäffer 3, Gyallai, Gráf 5, Jóga 2, Pietruszko. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3.