Sorsdöntő lesz a Gyöngyösi Kézilabda Klub serdülő csapata számára a bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzése. Együttesünk ugyanis vereséget szenvedett a fővárosban a mezőny egyik legerősebb tagjának számító PLER-től, így ha tovább szeretne jutni, egy hét múlva hazai pályán le kell győznie a Budapest Honvéd együttesét.

Nehéz feladat előtt állt a Gyöngyösi Kézilabda Klub serdülő csapata, amelynek a fővárosban, idegenben pályán kellett megmérkőznie a PLER Budapest együttesével, amely a csoport egyik legütőképesebb alakulatának számít. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a fővárosiak a csoportot vezető, már biztos továbbjutónak számító Balmazújváros ellen tíz góllal tudtak győzni. Azonban a mieinket sem kell félteni, Nigrinyi Tibor tanítványai ugyanis áprilisban hazai pályán egy góllal le tudták győzni a PLER-t, ami bizakodásra adott okot a mostani találkozó előtt. A mérkőzés a továbbjutás szempontjából sem volt tét nélküli, egy esetleges győzelemmel ugyanis a mieink biztossá tehették volna második helyüket a csoportban, és továbbjutóként várhatták volna az utolsó fordulót.

serd gykk ftc kivag

A találkozó nagy csatát ígért, így az edző, Nigrinyi Tibor már a meccs előtt világossá tette: semmit sem fog kockáztatni, nehogy egy sérülés vagy a fáradtság megpecsételje a sorsunkat. Az első félidő szoros csatát hozott, és a mieink jól is tartották magukat, a PLER csak egy góllal, 9-8-ra vezetett a játékrész végén. A fordulat a második félidő ötödik és tizedik perce között következett be, amikor a hazaiak jelentősebb előnyt tudtak kiharcolni, a mieink pedig elbizonytalanodtak. Ekkor döntött úgy Nigrinyi Tibor, hogy nem kockáztat, és nem megy bele egy túlzottan megerőltető csatába.

– Az utolsó forduló előtt sem a fáradtságot, sem egy esetleges sérülést nem szerettem volna kockáztatni, így a második félidőben mindenki játéklehetőséghez jutott, és a meccset a Honvéd elleni felkészülésre használtuk, hiszen az lesz számunkra az igazán fontos találkozó  értékelt az edző.

Csapatunk a mostani vereség ellenére még mindig egypontos előnyben van a PLER-rel szemben, így a továbbjutás továbbra sincs veszélyben. A PLER az utolsó fordulóban a Balmazújváros vendége lesz, de a mieink nem szeretnének izgulni annak a meccsnek a végeredménye felől, és már korábban szeretnék bebiztosítani második helyüket, és ezzel részvételüket az országos döntőben. Ehhez a Budapest Honvéd csapatát kell legyőzni egy hét múlva, hazai pályán. A papírforma a mieink mellett szól, a Honvéd ugyanis jelenleg a hatodik a tabellán, és az áprilisi, idegenbeli mérkőzésen is magabiztos győzelmet aratnunk felette, így ha szurkolók is segítik majd a mieinket, sikerülhet biztosítani a továbbjutást.

Országos Serdülő Bajnokság II. felsőház
PLER Budapest – Gyöngyösi KK 24-17 (9-8)

Következik:
2014. május 15. 16:30 Gyöngyösi KK – Bp. Honvéd SE

A tabella:
1. Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 22 p.
2. Gyöngyösi KK 19
3. PLER Budapest 18
4. FTC III Magyar Terv 12
5. Eger Eszterházy SE EVSI 11
6. Bp. Honvéd SE 8
7. Nyírsuli-Nyíregyháza 7
8. Mezőkövesdi KC 5