Egy pontot szereztünk Dabason
| Kategória: Híreink

Óriási csata végén egy pontot szerzett Dabason a HE-DO B. Braun Gyöngyös az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság 16. fordulójában.

Fontos két pont sorsáról döntött a HE-DO B. Braun Gyöngyös dabasi vendégjátéka a K&H liga 16. fordulójában, ennek megfelelően farkasaink keményen készültek a találkozóra, amely cseppet sem ígérkezett könnyűnek az egyre jobb formába lendülő Dabas ellen, különösen úgy, hogy a hosszabb ideje maródi Hamidovic mellett a Balatonfüred elleni hazai bajnokin megsérült Burára sem számíthatott Bíró Balázs vezetőedző. Schäffer Zsolt ugyanakkor ismét ott volt a keretben.

A meccs hazai góllal indult, amire Gráf Martin felelt, és ez a sorminta egészen a huszadik percig tartott, amikor 6-6-nál Tomori Győző időkérése állította meg a játékot. A sérüléséből felépült Schäffer Zsolt gólokkal tért vissza, és bár Bartucznak is voltak védései, a túloldalon Pallag nagyobb hatékonysággal hárította a lövéseket. Ennek ellenére a taktikai szünet után mi kerültünk lépéselőnybe, amit a 23. percben kétgólos vezetésre tudtunk váltani (7-9). A kétgólos előnyt még az utolsó percben is őriztük, azonban a házigazdák büntetőből még betaláltak, így egygólos vezetéssel mentünk pihenni (11-12).

Térfélcsere után a 33. percben a Dabas szerezte a játékrész első találatát (12-12). Támadásban több hibát is vétettünk, amit a hazaiak megbüntettek, és átvették a vezetést, a 35. percben pedig már ők mentek kettővel (14-12). Nem csak mi voltunk pontatlanok támadásban, így ennél nagyobb előnyre nem tudtak szert tenni a többször is hibázó hazaiak, azonban a kétgólos vezetést még a 40. percben is őrizték (17-15). A 41. perc végén egyenlítettünk (17-17), majd – csakúgy, mint az első félidő hasonló időszakában – felváltva potyogtak a gólok egészen 19-19-ig. A mérkőzés háromnegyedénél a hazaiak újra lépéselőnybe kerültek (21-19), tíz perccel a vége előtt pedig hazai időkérés állította meg a játékot 23-22-nél. Az időkérés után, az 52. perc elején Varsandán egyenlített, öt és fél perccel a vége előtt pedig a Dabas ment eggyel (25-24), amikor Bíró Balázs hívta magához csapatát. Lakosy révén sikerült egyenlítenünk, majd gólra gól jött, másfél perccel a vége előtt 29-29 volt az állás. Egyetlen perc volt hátra, amikor a hazaiak időt kértek, azonban belehibáztak, így esélyünk nyílt megnyerni a meccset az utolsó fél percben. Tizenöt másodperccel a vége előtt Bíró Balázs még utoljára időt kért, de gólt már nem tudtunk szerezni, maradt a döntetlen, egy ponttal jöttünk haza Dabasról.

K&H férfi kézilabda liga, 16. forduló
Dabas KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 29-29 (11-12)
Dabas, 500 néző
V.: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Dabas: Nagy, Pallag (kapusok), Garajszki, Bálint 4 (1), Bognár 1, Fekete 3, Horvat 3 (1), Laurinyecz 5, Tarabochia 4, Szöllősi, Koller 3, Katona 1, Hutvágner, Ács 2, Zdolik 3. Edző: Tomori Győző.

Gyöngyös: Tomic, Bartucz (kapusok), Nkousa, Potisk 5, Halász, Jaros, Varsandán 7 (2), Hegedüs 3, Gábori 1, Lakosy 3, Schmid 2, Gerdán, Schäffer 5 (1), Gráf 2, Jóga 1, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 14, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.

Következik:
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Ferencvárosi TC
2023. március 4. szombat, 18:00