Egy pontot szereztünk Budapesten
| Kategória: Híreink

Hiába vezetett hat góllal is a PLER Budapest ellen a HE-DO B. Braun Gyöngyös, a második félidőben mutatott gyengébb támadójátéka miatt elveszített egy pontot a fővárosban.

Maximális koncentrációval készült a tavasz első idegenbeli bajnokijára a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely jól tudta: a PLER elleni győzelemmel teheti igazán értékessé az egy héttel korábban a Szeged ellen aratott bravúrsikert. A két pont persze a kiesés elől menekülő fővárosiak számára is fontos volt, ráadásul ősszel többek között a Balatonfüred legyőzésével bizonyították, hogy komoly játékerőt képviselnek.

Egy szektornyi gyöngyösi szurkoló előtt kezdhettük a mérkőzést, és bár az első támadásunkból nem tudtunk eredményesek lenni, a másodikban kétpercet és büntetőt harcoltunk ki, amit Varsandán értékesített, és ezzel megszerezte a vezetést a farkasoknak (0-1). A folytatás is jól alakult, a találkozó első perceiben különösen védekezésben mutattak kimagaslót a mieink, a házigazdák csak a 7. percben tudtak gólt szerezni, akkor is hétméteresből (1-3). Tomic jól védte a kapunkat, Jóga üreskapus találatával a 10. percben már négy góllal vezettünk (2-6). A hazaiak időkérése sem törte meg a lendületünket, többször is gyors indításgólokat tudtunk szerezni, és a 13. perc végére ötgólosra növeltük a vendégelőnyt (3-8). Az első negyedóra végén, Potisk talpról elengedett lövése után néggyel vezettünk (6-10), akkor azonban megtorpantunk, bele-belehibáztunk támadásban, a helyzeteink pedig kimaradtak, amit a budapestiek igyekeztek kihasználni, és a 19. percre 8-10-re zárkóztak. Bíró Balázs időt kért, majd a 21. percben Kovács Gergő megtörte ötperces gólcsendünket (8-11). Varsandán is betalált, amivel visszaállt a négygólos gyöngyösi vezetés, de a házigazdák megint fel tudtak jönni, három perccel a félidő vége előtt csak egy gól volt az előnyünk (13-14). Kovács Gergő két góljával lett 13-16, és ezt a különbséget sikerült megőriznünk a szünetre is: 14-17-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Hazai találattal indult a második játékrész, és a folytatásban is a fővárosiak voltak eredményesebbek: Potisk és Ubornyák góljaival hiába szereztük a huszadik találatunkat a 36. percre, a PLER 19-20-nál az egyenlítésért támadhatott. Potisk vette a vállára a csapatot, majd Bodor volt eredményes, jó védekezésünknek és Tomic hárításainak is köszönhetően a 38. percre visszaállítottuk a négygólos különbséget (19-23), 40 perc elteltével pedig már öttel mentünk (20-25). Ubornyák tett közé még egyet, ekkor azonban ismét megtorpantunk, hét percen át nem tudtunk eredményesek lenni, Bíró Balázs pedig 24-26-os állásnál magához hívta tanítványait. Az újabb gyöngyösi gól azonban továbbra is váratott magára, így a fővárosiak egyetlen találatra zárkóztak, mi pedig Jóga kiállításával emberhátrányba kerültünk – a mérkőzésen harmadszor. A fórt a PLER gólra váltotta, nyolc perccel a vége előtt új meccs kezdődött: 26-26. A vezetést nem engedtük át a PLER-nek, előbb Hegedüst találtuk meg a falban, majd Lakosy kapott jó indítást, így 26-28-ra léptünk el. Egy percig emberelőnyben is játszhattunk, sajnos azonban a két percet érő szabálytalanságban Potisk jobb vállal megsérült. Horváth Attila kért időt öt perccel a vége előtt, a hajrá pedig roppant feszült játékot hozott, amiben továbbra sem ment a gólszerzés a mieinknek, és hiába vezettünk 28-29-re, és volt több labdánk is a győzelemhez, a házigazdák jöttek ki jobban az utolsó percekből, és kiénekeltek egy pontot a szánkból. A végeredmény: 29-29.

Farkasaink két hét múlva a címvédő Telekom Veszprémet fogadják, majd ismét a fővárosba utaznak a Ferencvároshoz.

K&H férfi kézilabda liga, 15. forduló
PLER Budapest – HE-DO B. Braun Gyöngyös 29-29 (14-17)
Budapest, 750 néző
V.: Nagy Ferenc, Túróczy József

PLER: Kránitz, Takács (kapusok), Zobec 3, Várszegi 3, Groff 1, Chaouachi, Sunajko 1, Simotics 3, Andelic 9 (4), Szkokán, Bak 2, Alan 1, Takács, Vízler, Zalai 4, Fodor 2, Farkas. Edző: Horváth Attila.

Gyöngyös: Tomic 1, Podoba (kapusok), Ubornyák 4, Potisk 6, Jaros 1, Varsandán 4 (2), Hegedüs 5, Lakosy 1, Bodor 4, Schmid, Edwards, Gyallai, Gráf, Jóga, Pietruszko, Kovács G. 3. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 8-8 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2.