Egy pontot hoztunk haza Budakalászról
| Kategória: Híreink

Nagy küzdelemben csikart ki döntetlent Budakalászon a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely hatgólos hátrányból felállva a végjátékban rövid időre a vezetést is átvette a bajnokság 18. fordulójának mérkőzésén. Végül 20-20-as döntetlent ért el a Lubomir Duris és Uros Vilovszki nélkül felálló gyöngyösi alakulat, és egy ponttal tért haza.

Némileg átalakított szerkezetben küldte pályára csapatát Konkoly Csaba vezetőedző, Lubomir Duris ugyanis újszülött gyermekével és családjával töltötte a hetet, míg Vilovszki Uros sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzést. Irányító poszton így Ubornyák Dávidra, míg beállóban István Péterre hárult nagyobb feladat. A találkozó első negyedórájában Váczi Dániel volt a főszereplő: a budakalásziak kapusa szinte minden próbálkozásunkat hárította, az első nyolc percben mindössze Gábori Máté tudott eredményes lenni, így a házigazdák gyorsan elhúztak 5-1-re, Konkoly Csaba pedig időt kért, hogy rendezze a sorokat. A taktikai szünet után sem váltunk eredményesebbé, a 13. percben ezért Tóth Mihályt Buzogány Barnával, Mitar Markezt pedig Milorad Krivokapiccsal váltotta le Konkoly Csaba. Kettős emberhátrányba kényszerültünk, amiből 7-1-re lépett meg a Kalász, a Mirko Herceg helyére érkező Milan Sajin törte meg a gyöngyösi gólcsendet a 15. perc végén. Három perccel később Krivokapics is betalált (7-3), és ekkor úgy tűnt, megtörtük Váczi Dániel átkát: Gábori másodszor is bevette a hazai kaput, tíz perccel a vége előtt 8-4 volt az állás. Buzogány büntetőt hárított, Németh Tamás pedig belőtte a saját hetesét, és 8-5-re módosított. Nyolcperces hazai gólcsend tört meg a 27. percben, ekkor azonban már felváltva estek a találatok, így sikerült tartanunk a háromgólos különbséget (9-6). István góljával eggyel közelebb férkőztünk (10-8), de a sípszóig egy kalászi találat még belefért, így 11-8-as állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Gyöngyösi találattal kezdődött a második játékrész, majd egy hazai gól után Gábori harcolt ki két percet és büntetőt, amiből egy gólra sikerült zárkóznunk (12-11). A 10. percben is csak egy volt a különbség (13-12), amikor Buzogány Barna védésének köszönhetően lehetőségünk nyílt az egyenlítésre, és élni is tudtunk vele: Markez első góljával lett 13-13 az állás. Felváltva estek a gólok, 14-14-es, majd 15-15-ös állást is mutatott az eredményjelző, miközben eltelt a félidő fele. Többször volt lehetőségünk rá, hogy átvegyük a vezetést, de nem tudtunk vele élni, a jó befejezés mindig hiányzott. Pedig jól védekeztünk, Buzogány pedig jól védte a kapunkat, így a házigazdák sem tudtak ellépni, a 49. percben 16-15-re vezettek, amikor Konkoly Csaba időt kért. Ekkor már hét perce voltunk gólképtelenek, Buzogány Barna vitte a hátán a csapatot a védéseivel. Kilenc perc után voltunk újra eredményesek, s Ubornyák góljával megint egyenlítettünk (16-16) az 53. percben. Hat perccel a vége előtt tört meg a jég, Gábori szerzett labdát, és vitte végig, amivel a mérkőzésen először vezettünk (17-16). Két perccel a lefújás előtt 19-19 volt az állás, de sajnos hibáztunk, és átengedtük az előnyt a hazaiaknak (20-19). Ubornyák egyenlített, a kalásziaknak pedig negyven másodpercük maradt támadni, és kiharcoltak egy büntetőt, amit azonban Barna hárított, így maradt 14 másodpercünk kicsikarni a győzelmet. Nem sikerült, Váczié volt az utolsó szó, maradt a 20-20. Egy hét múlva a Balatonfüredet fogadjuk.

K&H férfi kézilabda liga, 18. forduló
CYEB Budakalász – HE-DO B. Braun Gyöngyös 20-20 (11-8)
Budakalász, 220 néző
V.: Andorka, Hucker
BUDAKALÁSZ: Váczi D., Boros (kapusok) – Váczi M. 3, Simon 1, Fekete, Bodnár, Czina, Nemes 1, Leimeter 3, Tóth Á. 4, Simovits, Mazák 1, Tóth K., Török 1, Koller 6 (2), Glück. Edző: Forgács Gyula.
GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán, Németh 4 (3), Sipeki, Varsandán, Ubornyák 4, Gábori 4, Gerdán, Krivokapics 3, Herceg 1, Gráf, Markez 1, István 1, Sajin 2. Edző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/3.

Értékelések:

Konkoly Csaba: – Küzdelmes, inkább a védelemre koncentráló kézilabdát játszott mindkét csapat. A technikai hibáinkkal a saját dolgunkat nehezítettük meg. Az akaraterőnket és a küzdeni tudásunkat ma is meg tudtuk mutatni.

Forgács Gyula: – Igazságosnak érzem a döntetlent. Mindkét csapatnak megvoltak azok a periódusai, amikor többet hibázott. Ezzel a bravúrponttal nagy lépést tettünk a céljaink felé.

Krivokapics Milorad: – Ha valaki nem látná a tabellát, a mai meccs alapján nem mondaná meg, hogy a Budakalász a bennmaradásért harcol. Kemény védősoruk van, és mérkőzésről mérkőzésre jobb formát mutatnak. Mi a csapategységünket mutattuk meg, ha valakinek nem megy, mindig van, aki beszálljon.

Koller Tamás: – Úgy kezdtük a meccset, hogy tűzön, vízen át harcolni fogunk. Egyre fejlődik a csapatjátékunk. Sajnálom, hogy a végén kimaradt a hetesem, de elégedettek lehetünk az egy ponttal.