Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Gábori Máté.

„Ha valaki szezonkezdetkor azt mondta volna nekem, hogy 9 fordulóval a bajnokság vége előtt a 3. helyen leszünk az NB I-ben, elgondolkodtam volna, vajon mit ihatott a reggeli kávéja mellé. Persze nagyon jó érzés ebben a pozícióban lenni. Sok játékosnak a farkasfalkából nincs még érme az NB I-ben. Hab lenne a tortán ezt a helyezést a végére megőrizni” – mondta Gábori Máté.
A HE-DO B. Braun Gyöngyös jobbszélsője elővigyázatosságból nem lépett pályára az SBS-Eger ellen sikerrel megvívott szerdai Liga Kupa visszavágón Gyöngyösön. Máté szemöldöke Cehte Klemen könyökével való találkozás után szakadt fel az előző bajnokin Csurgón.

„Szerencsére nem kellett összevarrni a sebet, a gyúró varázsszere összehúzta a vágást. De nem akartunk kockáztatni egy komolyabb sérülést a Liga Kupa meccsen. A hétvégén reményeim szerint már pályára léphetek a Dabas ellen” – közölte Gábori.

A farkasok nagyon várják már a hazai publikum előtti fellépést. Utoljára szinte pontosan 1 hónappal ezelőtt szerepeltek a gyöngyösi arénában.

„A tavaszi szezonban többet játszunk idegenben, ahova szerencsére sok szurkolónk elkísér és teremt szinte hazai hangulatot. De 1200 drukker előtt otthon mégis más érzés a parkettre lépni” – magyarázta a jobbszélső.

Az SBS-Eger elleni Liga Kupa visszavágót Máté jó felkészülésnek tartotta a hétvégi bajnoki előtt.

„A Dabas ellen idegenben is nyertünk, de nem szabad félvállról vennünk a találkozót. Nem szeretem a kötelező győzelem fogalmát, mert éppen ezek a mérkőzések tudnak a legnehezebbek lenni. Ilyen volt a budakalászi fellépésünk is, ahol kis szerencsével és szurkolóink hathatós támogatásával tudtuk elhozni a 2 pontot” – mondta Gábori Máté.

A rutinos szélső azt mondta, a farkasok nem foglalkoznak különösen a tabellán közvetlenül mögöttük álló riválisaik meccseivel. Ameddig a falka meccsről-meccsre szállítja a győzelmeket, nyugodtak maradhatnak.

„Kicsit előre tekintve, a Veszprém és a Szeged elleni otthoni meccseinken sem feltartott kézzel lépünk majd pályára. Ha minden nagyon jól alakul, talán 1 pontot el tudunk csípni valamelyik sztárcsapattól. A Liga Kupában pedig egy jó elődöntő sorsolásban reménykedünk, amiből be tudunk jutni a fináléba és meg tudjuk majd védeni tavalyi elsőségünket” – közölte Máté.