Egyetlen góllal maradt alul első hazai mérkőzésén a HE-DO B. Braun Gyöngyös U23-as csapata az NB II.-es felnőtt bajnokságban.

Első hazai mérkőzését játszotta az NB II.-es felnőtt bajnokságban a HE-DO B. Braun Gyöngyös U23-as csapata. Az ifjúsági alakulatunkra épülő együttesünk elsősorban a tapasztalatszerzés miatt vállalta a magasabb osztályban való szereplést, a fiataloknak ugyanis sokat jelent, hogy felnőtt mezőnyben szerezhetnek tapasztalatot. A mieink szombaton az első osztályú ifjúsági bajnokságban magabiztosan nyertek a Budapest Honvéddal szemben, így jó hangulatban készülhettek a másnapi mérkőzésre a Túrkeve ellen.

Csapatunk rosszul kezdett, az ellenfél 6-3-as előnyt dolgozott ki, amit azonban sikerült ledolgozniuk Gráf Martinéknak, a félidőben pedig már a mieink voltak előnyben (19-16). A második játékrészben sajnos nem a mi akaratunk érvényesült, egy hazai találatra két vendéggól volt a válasz, így a Túrkeve megfordította a meccset, és bár az utolsó másodpercben egy pontosabb indítással egyenlíthettünk volna, a győzelemnek végül a vendégek örülhettek (30-31).

Férfi kézilabda NB II., Észak-Kelet
HE-DO B. Braun Gyöngyös U23 – Túrkevei VSE 30-31 (19-16)

GYÖNGYÖS: Tasi Dániel, Tímár Gyula (kapusok) – Gulyás Máté 4, Falusi Dániel 3, Borosi Levente 1, Gráf Martin 6 (3), Csibrány Márk 3, Csányi Roland 4, Bernáth Bence 1, Bartha Benedek 3, Varga Kristóf 5, Nagy-Hajdú Benjámin, Karnok Donát, Mátyás Balázs, Gyallai Bercel. Edző: Kiss Dániel, Kismárton Ádám.

Kiss Dániel: – Sajnos sem védekezésben, sem kapusteljesítményben nem sikerült ma az elvárt szintet hoznunk, nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk. A koncentráció hiányának nagy szerepe volt abban, hogy nem találtuk az ellenszert ellenfelünk játékára. Ezekből a mérkőzésekből tanulni akarunk, legközelebb pedig megpróbálunk javítani.

NB II.-es csapatunk harmadik mérkőzésén harmadik vereségét szenvedte el a bajnokságban, ahol egyelőre pont nélkül az utolsó helyen áll.

Jutott azonban a hétre siker is bőven a gyöngyösi utánpótlástól. Szombaton az NB II.-es alakulattal gyakorlatilag megegyező ifjúsági együttesünk az első osztályú bajnokságban 29-25-re nyert a Budapest Honvéd ellen, és négy mérkőzésen szerzett hét pontjával a tabella negyedik helyéről várja a folytatást. Serdülőink a Pick Szeged II. ellen arattak magabiztos, 27-16-os győzelmet, és az ifjúságiakhoz hasonló mérleggel a harmadik helyen szerepelnek a bajnokságban.

U15-ös fiúcsapatunk Budapesten játszott szombaton az első osztályú bajnokságban, és a Budaörs elleni győzelem (21-17) mellett vereséget szenvedett a Ferencvárostól (29-12). Fiataljaink két forduló után két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a harmadik helyen állnak.

U15-ös lánycsapatunk a Dr. Fejes András Sportcsarnokban játszotta a területi bajnokság soron következő fordulóját, és két nagyarányú győzelemmel gyarapította pontjai számát. A Kóka KSK ellen 30-13-ra, a Nagykáta ellen pedig 26-7 arányban nyertek Majzik Henrietta tanítványai, akik százszázalékos teljesítménnyel vezetik a bajnoki táblázatot.