Közel harminc percen át vezetett a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a címvédő Pick Szeged pályáján. A bajnokcsapat az egygólos félidei vezetés után a második játékrészben igazolta a papírformát, és tízgólos győzelmet aratott a mieink felett.

Ezúttal a bajnokcsapat otthonába látogattak farkasaink, ahová nem esélyesként, de nem is feltett kézzel érkeztek. Számunkra álomszerűen kezdődött a találkozó, amit két találatunkkal mi nyitottunk meg. A játékvezetők kezdetben sem hagyták elszabadulni az indulatokat, a mérkőzés 4. percében már kiosztásra került az első kiállítás. Öt perc elteltével 2-5-re nálunk volt az előny, ez a különbség pedig állandósulni látszott. A hazaiak nem tudtak lefaragni hátrányukból, azonban mi sem tudtuk tovább növelni azt. A 20. percben 11-12-re alakította az állást a szegedi alakulat, de ebből is nekünk sikerült pozitív irányba billenni, így kétgólos előnnyel vághattunk neki az első harminc perc véghajrájának. Várható volt, hogy ez a találkozó közel sem lesz ilyen egyszerű, és egyre nagyobb ellenállással találjuk magunkat szembe. A 27. percben 16-16-ra egyenlően álltak a csapatok, a félidő lezártakor viszont már 17-16-ra a hazaiaknál volt az előny.

A félidőben kissé bent maradt a farkasfalka az öltözőben. Több buta hibát is vétettünk, amelyet a Bajnokok Ligája résztvevő csapat könyörtelenül megbosszult. A 35. percben 22-19-es állásnál háromgólos volt a hátrányunk. A továbbiakban ez sajnos csak egyre nőtt, kezdtek teljesen fölénk kerekedni a hazaiak. A legnagyobb különbség a 47. percben állt be, amikor tíz volt „közte”. A találkozó végkimenetele egyértelmű volt, de szerettünk volna még kozmetikázni egy kicsit az eredményen. Volt, hogy sikerült nyolcra zárkóznunk, azonban végül 36-26-ra felülmúlt minket a Pick Szeged együttese.

K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló
Pick Szeged – HE-DO B. Braun Gyöngyös 36-26 (17-16)
Szeged, 800 néző
Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Pick Szeged: Mikler, Alilovic, (kapusok) Tonnesen 2, Martins 2, Henigman 2, Radivojevic 2, Gaber, Sostaric 2, Frimmel 1, Bánhidi 6, Garciandia 2, Bombac 4, Rosta 2, Mackovsek 4, Hegedűs, Blonz 8. Edző: Juan Carlos Pastor.

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Tomic, (kapusok) Vasic, Nkousa 1, Ubornyák 2, Mátyás, Varsandán 4, Gábori, Duris 4, Vilovski 4, Rosta 1, Gerdán, Papp 7, Hamidovic 2, Gráf 1. Edző: Konkoly Csaba.

Hétméteresek: 2/4, ill. 2/2
Kiállítások: 8, ill. 12 perc